Za lečenje evropskih rana 1Foto: STARSPORT

Partizan i Crvena zvezda odigraće u nedelju 161. večiti derbi u okviru devetog kola Superlige Srbije, dok će svi ostali klubovi statirati u senci takozvane najveće domaće fudbalske svetkovine.

U skladu sa tim su svi ostali parovi prvenstva zakazani za subotu, dok je nedelja ostavljena samo za večite.

Derbi Partizana i Zvezde trebalo da večitima posluži za vidanje evropskih rana. Crno-beli sa igračem više duže od sat vremena nisu uspeli da u Ligi Evrope savladaju AZ Alkmar (2:2), dok su crveno-beli na startu Lige šampiona glatko izgubili od Bajern Minhena (0:3). Ovaj meč je za trenere obe ekipe praktično došao u zao čas, pošto su oba kluba u seriji od šest utakmica u samo 15 dana. Razlog za gust raspored je to što je na naplatu počelo da dolazi letošnje odlaganje utakmica Superlige zbog odmaranja fudbalera za utakmice kvalifikacija za evropske kupove.

Usled toga, otvara se i pitanje da li će treneri obe ekipe možda odmarati pojedine igrače kako bi rasporedili snagu i za ostale susrete ili će ipak bez kalkulacija najjače snage poslati na derbi.

Veći problem prilikom sastavljanja tima verovatno će imati trener Zvezde Vladan Milojević pošto su crveno-beli nakrcani strancima, a samo četvorica smeju da igraju u Superligi. Može se pretpostaviti da će Marin (koji je državljanin Nemačke) i Kanjas sigurno biti u prvoj postavi, a verovatno i Žander na poziciji levog beka, pošto je Rodić povređen. To međutim znači da za dvojicu od trojice krilnih igrača sigurno neće biti mesta: Bena, Garsiju ili La Paru.

Dodatni problem predstavlja to što u napadu neće moći da igra niko osim Pavkova jer su Boaći i Tomane takođe stranci. Australijski reprezentativac Miloš Degenek srećom po Milojevića ima i srpski pasoš.

U senci derbija, Vojvodina će bez trenera Nenada Lalatovića (suspendovan na tri meča) pokušati da pobedom protiv Voždovca zadrži lidersku poziciju na tabeli. Drugoplasirani TSC pokušaće da, po rečima veznog igrača Dejana Milićevića, nastavi u Kruševcu protiv Napretka niz dobrih rezultata. Zanimljivo je da će se klub iz Bačke Topole već u sredu sastati sa istim rivalom i u Kupu Srbije.

– Atmosfera u klubu je odlična, dajemo maksimum na svakom treningu i to prenosimo i na utakmice koje igramo. Mi u narednih nekoliko dana igramo dve utakmice sa istim protivnikom, i to na neki način nije lako. Mi želimo i u prvenstvu i u Kupu da budemo što bliži samom vrhu i, kao profesionalci, moramo da se trudimo da svaku utakmicu odigramo podjednako dobro – rekao je Milićević.

Čukarički na svom terenu dočekuje Mladost, a reprezentativac u redovima „brđana“ Miroslav Bogosavac odbija da svom klubu dodeli ulogu favorita.

– Očekuje nas veoma teška utakmica, protiv najiskusnije ekipe u Super ligi. Moraćemo da ispoštujemo sve ono što se od nas traži na terenu, da budemo oprezni i maksimalno koncentrisani tokom čitavog meča. NJihova prednost jeste iskustvo, ali u timu imamo mlade igrače sa dosta utakmica u nogama, koji su veoma dobro prihvatili sve zahteve stručnog štaba. Biće to vrlo bitna utakmica za sve nas, ali i za klub u celini. Sezona je već odmakla, nema više te priče da li smo mladi ili ne, moramo da pobeđujemo i da skupljamo bodove, posebno na domaćem terenu – zaključio je Bogosavac.

Trepča – Zvezda na stadionu Čukaričkog

Meč šesnaestine finala Kupa Srbije Trepča – Crvena zvezda igraće se 9. oktobra na stadionu Čukaričkog u Beogradu, objavio je „Kosovo online“. Ova odluka doneta je posle najave Fudbalskog saveza Kosova da neće dozvoliti odigravanje utakmice u Zvečanu. Utakmice šesnaestine finala Kupa Srbije inače se igraju 25. septembra, ali Zvezda u tom terminu ima meč Superlige protiv Voždovca koji je ranije odložila.

Na derbi za 700 dinara

Cena ulaznica za večiti derbi iznosi 700 (sever, jug) i 1.000 dinara (istok, zapad). Iako je domaćin meča Partizan, navijači Crvene zvezde karte će moći da kupe i na blagajni stadiona „Rajko Mitić“.

Raspored i tabela

9. kolo

Subota

Inđija – Radnički Niš 16.00

Čukarički – Mladost 18.00

Napredak – TSC 18.00

Rad – Radnik 18.00

Spartak – Javor 18.00

Mačva – Proleter 20.00

Vojvodina – Voždovac 20.00

Nedelja

Partizan – Crvena zvezda 18.00

Tabela: Vojvodina 19, TSC 18, C. zvezda (-2) 18, Čukarički (-1) 16, Partizan (-2) 14, Radnički N. 13, Napredak 11, Mladost 9, Spartak 9, Javor (-1) 8, Voždovac (-1) 8, Inđija 7, Rad 6, Proleter 5, Radnik (-1) 4, Mačva 3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari