Budućnost opet napada ABA ligu, ovo je njihova prednost u odnosu na Zvezdu?

Autor: Darko Mitrović
subota 21.09.2019.
15:49
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Raste optimizam u Podgorici.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Nova klupska košarkaška sezona u regionu biće otvorena predstojećim Superkupom ABA lige, koji će se od 26. do 29. septembra održati u Zagrebu.

Iščekujući start sezone, centar Budućnosti Zoran Nikolić je u razgovoru za ''Vijesti'' otkrio ciljeve i ambicije Podgoričana.

On smatra da će Budućnost ostvariti zapažen učinak u Evrokupu, ali da bi kruna sezone mogla da se dogodi u plej-ofu ABA lige narednog proleća.

''U Evrokupu možemo daleko da doguramo. Imamo jaku grupu, ali sam siguran da možemo da prođemo u Top 16, a smatram da ni Top 8 nije daleka meta. U Erste ligi i Kupu Crne Gore postoji samo jedna opcija - osvajanje trofeja.

U ABA ligi je možda naša prednost to što će Crvena zvezda, koja je napravila dobru ekipu, imati ogroman fond utakmica i to može da bude ozbiljan faktor kad liga uđe u završnicu, kad se umor skupi, kada ne bude fizički spremna kao na početku sezone.

I Partizan je napravio sjajnu ekipu, ali mislim da imamo šansu da opet napadnemo ABA ligu i pokušamo da je osvojimo'', istakao je Nikolić.

Sećate se, tokom prošle sezone on se preselio u Mega Bemaks na nekoliko meseci, umesto Goge Bitadzea, koji je otišao u suprotnom smeru. Boravak u Megi je bio pun pogodak za njega, što se pokazuje i ovoga leta, kada je Nikolić pružao odlične partije tokom priprema.

S tim u vezi, Nikolić otkriva da je i posle povratka u Budućnost nastavio saradnju sa trenerom Mege Dejanom Milojevićem.

''Kada sam došao u Megu, promenila mi se i uloga u odnosu na onu koju sam imao u Budućnosti, a ta četiri meseca su mi pokazala kakav je Milojević trener.

Dogovorili smo se da sarađujemo i tokom leta, za veliki napredak mogu njemu da se zahvalim, jer mi je pokazao neke stvari koje nisam znao i pomogao mi da poradim na samopouzdanju.

Jako sam mu zahvalan, nadam se da se može primetiti razlika'', objašnjava Nikolić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke