Najnovije vesti
Vesti Hronika
POLICAJAC HEROJ Goloruk savladao pljačkaša: Gledao sam pravo u cev pištolja, ali straha nije bilo, opet bih isto uradio

POLICAJAC HEROJ Goloruk savladao pljačkaša: Gledao sam pravo u cev pištolja, ali straha nije bilo, opet bih isto uradio

Kako saznajemo, razbojnik je ušao u lokal, poručio hranu, sačekao da ostale mušterije izađu napolje, a zatim uperio pištolj u radnicu restorana (56) i tražio da mu preda novac.

Nemanja Pavlović policajac Foto: RAS / RAS Srbija
Nemanja Pavlović policajac

Uplašena radnica je počela da doziva pomoć i istrčala je iz objekta, a za njom je pojurio i razbojnik. Međutim, spletom okolnosti ispred lokala u tom trenutku našao se pripadnik Policijske brigade Nemanja Pavlović (29). Uprkos tome što Pavlović nije bio na dužnosti i kod sebe nije imao oružje, nije oklevao ni trenutka - golim rukama je savladao razbojnika sa pištoljem u ruci i razoružao ga.

Novinari “Blica” razgovarali su sa hrabrim policajcem Pavlovićem, inače pripadnikom Posebne jedinice Policijske brigade u Beogradu, zaposlenom u Specijalističkom bataljonu četiri konjanika, koji je do detalja ispričao kako je izgledalo hvatanje razbojnika. Te večeri, kako priča bio je slobodan, te je izašao u grad.

Nemanja Pavlović policajac
Foto: RAS / RAS Srbija
Nemanja Pavlović policajac

- Pri povratku kući svratio po hranu u fast fud “Pink panter”. Uzeo sam ono što sam poručio i samo što sam seo u automobil čuo sam radnic kako viče “U pomoć!” i doziva policiju. Odmah sam izašao iz automobila i krenio da vidim šta se događa - priča Pavlović.

Tek što je izašao iz vozila, prema rečima Pavlovića, on je ugledao muškarca A.S. (39) kako drži uperen pištolj u radnicu. Preplašena žena, iskoristila je trenutak njegove nepažnje i istrčala iz restorana brze hrane. Međutim, za njom je istrčao i razbojnik sa pištoljem.

- Kada sam video šta se događa krenuo sam ka njemu i rekao: “Stoj, policija!”. Legitimisao sam se, a on je tada uperio pištolj u mene - priča Pavlović.

Pročitajte još

Strah od mogućnosti da pištolj opali kod ovog hrabrog pripadnika MUP nije postojao. Kako kaže, jedino o čemu je razmišljao jeste kako da uzme pištolj iz ruku razbojnika.

- U tom trenutku osećaj je bio čudan. Gledate u taj pištolj i jedino što razmišljate da ga uzmete. Nemate mnogo drugih mogućnosti. Do sada se nikada nisam susretao sa takvim situacijama, a u njima nemate vremena za strah i razmišljanje šta može da se desi. Samo gledate da onesposobite lice koje vrši napad na vas i zaštitite građane kao što je obaveza policijskih službenika - naglašava on.

Vešto policijsko znanje i iskustvo ovaj pripadnik Policijske brigade primenio je na razbojniku, te se podvrgao zahvatu kojim je onesposobio razbojnika.

Nemanja Pavlović policajac
Foto: RAS / RAS Srbija
Nemanja Pavlović policajac

- Kada sam ga onesposobio tako što sam primenio zahvat "ključ na laktu", rekao sam radnici da pozove patrolu, jer sam ga držao po kontrolom. Ona žena je bila toliko preplašena...Ne mogu vam opisati šta mi je sve rekla. Nazvala me je i sine nekoliko puta, što je prijatan osećaj, jer najvažnije je da se sve završilo dobro i da nema povređenih - kaže on.

Nakon što je uhvatio razbojnika, policajac je sačekao da dođu kolege iz mladenovačke policije i privedu ga.

Uhapšenom A. S. (39) određeno je zadržavanje do 48 sati.

"Svaki put bih uradio isto"

Prema rečima Nemanje Pavlovića o događaju ispred fast fuda do našeg razgovora pričao je samo sa bratom. Kako kaže, brat koji je takođe pripadnik MUP mu je rekao da se tako nešto ne dešava često.

- Svaki put bih isto uradio, jer to je dužnost policajca, a mi sami biramo tu profesiju. Niko nas ne tera - kaže on.