Saša Zdjelar prepisuje recept za zaustavljanje Marina: Nismo se čuli, niti ćemo

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.09.19. | 15:07

„Ako smo protiv AZ-a stvorili dosta prilika, možemo i protiv Zvezde, samo da realizacija bude bolja“, kaže vezista Partizana

U Partizanu svi gledaju u Bibrasa Natha, nadaju se da će Izraelac opet da deli lopte kao u četvrtak veče, s tom razlikom da saigrači budu mirniji u završnici, međutim, za pozitivan rezultat u 161. večitom derbiju biće potrebno da i na defanzivnom planu vezni red odradi ogroman posao. Pre svega da spreči dotok lopti ka Marku Marinu, glavnom ideologu Zvezdine igre, i(li) da neutrališe bivšeg nemačkog reprezentativca. 

Kako se to radi pokazao je u sve četiri utakmice minule sezone Saša Zdjelar, zbog čega u Humskoj 1 baš njemu pripisuju važnu ulogu u meču koji uvek vredi više od tri boda.
Marin dejstvuje na poziciji koja nam omogućava da imamo dosta duela „jedan na jedan“. Daću sve od sebe da ga zaustavim i tako pomognem ekipi, da napred napravimo nešto. Dosta mi olakšava što Marka poznajemo i kao osobu i kao igrača, zna i on mene”, priznaje Zdjelar da nema skrivalica sa nekadašnjim saigračim iz Olimpijakosa.

Izabrane vesti

Tad se rodilo prijateljstvo dvojice vezista, ali ono ostoje po strani u danima pre derbija. Tradiciju započetku minule sezone da ne komuniciraju pre utakmice drže se i pred ovu.
Nismo se čuli ni sad. Niti ćemo”, mirno odgovara Zdjelar i podseća da nije samo Marin snaga Zvezdinog manera, te ga novinari podsećaju na Kanjasa, Vulića, Jovančića... “Čim su  Zvezdi znači da imaju kvalitet, Kanjasa znam iz PAOK-a. Nema nedoumica”.

U svim derbijima prethodne sezone crno-beli su dobro taktički izgledali, iako su samo u jednom slavili, što im daje za pravo da veruju u osvajanje tri boda.
“Nadam se da ćemo igrati kao sve derbije prošle sezone. Da budemo zdravi i da uđemo dobro u meč. Daćemo sve od sebe, ali nikad se ne zna”.

Iako svima u klubu u dalje slike sa premijere u Ligi Evrope stoje u glavi, raspored je neumoljiv I nalaže brzo “šaltanje”.
Bilo je teže oporaviti se na psihološkom, nego na fizičkom planu, jer je trebalo da pobedimo Holanđane . Opet, nije problem, niti prepreka što smo igrali nerešeno, pošto smo stvorili dosta prilika u četrtak. Ako smo to mogli u evropskoj utakmici, možemo i protiv Crvene zvezde. Samo da realizacija bude bolja”, optimista je Saša Zdjelar.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara