Linkovi

Mediji: Tanja Miščević povlači se sa mesta šefice tima za pregovore sa EU


Arhiva - Tanja Miščević, šefica pregovaračkog tima Srbije.
Arhiva - Tanja Miščević, šefica pregovaračkog tima Srbije.

Šefica tima Srbije za pregovore o članstvu u Evropskoj uniji Tanja Miščević povlači se sa te funkcije, piše beogradska štampa.

Kako javlja dnevnik Danas, pozivajući se na neimenovani izvor iz diplomatskih krugova, zvanični Beograd uvažio je ostavku Tanje Miščević, a narednih dana trebalo bi da bude obelodanjeno ko će je zameniti na dosadašnjoj poziciji.

Mogući razlozi ostavke nisu navedeni.

Koordinatorka Nacionalnog konventa o EU Nataša Dragojlović u četvrtak je na svom Tviter nalogu objavila da je to telo imalo poslednji zvanični sastanak sa aktuelnom šeficom pregovaračkog tima.

Dragojlović se zahvalila Tanji Miščević na "profesionalnosti i posvećenosti procesu integracija i zajedničkoj borbi za Srbiju u EU".

Tanja Miščević slovi za jednog od najvećeg stručnjaka za evropske integracije u Srbiji i šire. Bila je i članica vladinog pregovaračkog tima za pregovore o zaključenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kao i na čelu pregovaračkog tima Vlade za zaključenje Sporazuma o viznim olakšicama i Sporazuma ož readmisiji između Srbije i EU.

Vlada Srbije imenovala ju je za šeficu tima za vođenje pregovora sa EU u septembru 2013, podseća Danas.

XS
SM
MD
LG