Kako su u Astani doživeli Partizanov remi sa AZ-om uz nezaboravno iskustvo njihovog golmana...

Autor: Darko Mitrović
subota 21.09.2019.
14:23
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Meč u Humskoj je veliku pažnju izazvao i u Kazahstanu.

EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Povezane vesti

Razlog - jedan od Partizanovih rivala je i tamošnja Astana, koja je u vreme dok je Partizan vodio borbu sa AZ-om, poražena na Old Trafordu od Mančester junajteda sa 1:0.

Partizan je sa igračem više lako prokockao vođstvo od 2:1 i na kraju je morao da se zadovolji jednim bodom, pošto je meč završen rezultatom 2:2.

Kako u Astani gledaju na ovaj ishod otkrio je u razgovoru za ''Novosti'' iskusni golman i kapiten Astane Nenad Erić.

''Rekli bismo za nas idealan scenario, ali samo u priči. Meč sa Partizanom ne mora ništa da reši, a s druge strane je mnogo važan jer od njegovog ishoda videćemo i kakve su nam šanse za prolazak u nokaut fazu.

Partizan igra dobro, pratili smo ga kroz ove utakmice, a smatram da je Savo dobro 'utegao' tim. Biće teško, neizvesno. Videćemo kako će obe ekipe pregurati ovaj pakleni period gde ćemo igrati u ritmu četvrtak-nedelja, pa ko bude svežiji, imaće i veće šanse'', izjavio je Erić.

Kao prednost svog tima Erić navodi i činjenicu da Astana igra na veštačkoj podlozi, mada je Partizan već imao iskustvo iz Moldea, gde se takođe igralo na takvoj podlozi.

A kada je u pitanju pomenuti meč na Old Trafordu, Erić je doživeo nezaboravno iskustvo.

''Matić i ja izlazimo iz tunela, predvodimo ekipe kao kapiteni i to sve na 'Old Trafordu'. Za mene neopisiv doživljaj, jedinstven, samo za ponos, a slika će ostati za ceo život. Matića nisam poznavao do dan pre meča.

Došao je da vidi Rukavinu, sedeli smo, pričali, on je fantastičan igrač i prava ljudina. Drago mi je da sam ga upoznao. Igrao sam u karijeri i protiv Atletika, Galatasaraja, ali se nikad tako posebno nisam osećao kao u Mančesteru. Eto, pred kraj karijere doživeo sam i ovu nestvarnu atmosferu'', objašnjava Erić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
toma1980
Saturday, 21.09.2019
16:03

Realno ako Partizan popravi Ofanzivu i iskoristi sanse za Golove.... Izvini Ericu ali na JNA nemate sta da trazite!!!!