SAD šalju vojnike u Saudijsku Arabiju

Svetske vesti - Subota 21.09.2019 - 13:32

Američki predsednik Donald Tramp odobrio je razmeštanje američkih snaga u Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, posle napada na saudijska naftna postrojenja.

Razmeštanje trupa je odbrambenog karaktera FOTO: Printscreen Razmeštanje trupa je odbrambenog karaktera FOTO: Printscreen
Razmeštanje američkih trupa je odbrambenog karaktera i one će se pre svega koncentrisati na vazdušnu odbranu i odbranu od raketnih napada, saopštio je Pentagon.
 
Za napade dronovima na saudijska naftna postrojenja 14. septembra odgovornost je preuzela pobunjenička grupa Huti u Jemenu, dok SAD za te napade uporno optužuju Iran. Iran je negirao bilo kakvu umešanost u ove napade.
 
Američki predsednik je izjavio da očekuje da će sankcije protiv Irana delovati, ističući da je više za tu vrstu strategije, nego za vojnu akciju.
 
"Mislim da će sankcije imati efekta", rekao je Tramp na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Australije Skotom Morisonom.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: