Da se zbliže narod i reprezentacija: Tumba dovodi Srbiju u Kruševac

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.09.19. | 11:05

Još samo da odobri UEFA...

Ideja Ljubiše Tumbakovića je jasna: približiti državni tim narodu. Nekoliko puta isticao je selektor želju da se reprezentacija i i ljubitelji fudbala sjedinje, a na tom planu dobio je očiglednu podršku sa vrha, pošto je Fudbalski savez Srbije ugovorio prijateljsku utakmicu sa Paragvajem i predložio da se ona odigra u – Kruševcu.

Biće to prvi put još od maja 2016. da Orlovi gostuju u unutrašnjosti. Početkom mandata Slavoljub Muslin odveo je ekipu u Užice (protiv Kipra) i Novi Sadu (sa Izraelom) kako bi obezbedio podršku iznutra. Rezultiralo je kasnijim plasmanom na Mundijal. U međuvremenu smo sve domaće kvalifikacione utakmice igrali na stadionima Crvene zvezde i Partizana, bilo je gostovanja u Torinu, Londonu, Gracu, kao i turneja u Aziji dok je za komandama sedeo Mladen Krstajić, što će reći da su kontrolni mečevi u to vreme u Srbiji izostajali.

Izabrane vesti

Sad, kad nemamo šanse da se kroz kvalifikacije lasiramo na Prvenstvo Evrope, deluje potopuno razumljiva namera čelnika FSS da se državni tim uigrava u sredinu koja definitivno voli i razume fudbal, ali od vremena Dejana Savićevića i prijateljskog susreta sa Bugarskom 27. marta 2003. nije imala priliku da ugosti najbolje srpske fudbalere.

Uz jedan uslov. Celu ideju mora da aminuje UEFA.
Tražili smo jačeg protivnika kao odgovarajućiu proveru za utakmice koje nas očekuju do kraja kvalifikacija. Verujemo da će reprezentacija Paragvaja to i biti. Naša ideja, insistiraćemo na tome, da utakmicu sa Paragvajem odigramo u Kruševcu. Za to nam je neophodno odborenje UEFA,i očekujemo odgovor tokom naredne sedmice“, pojasnio je sportski direktor FSS Vladimir Matijašević.

Posle toga, Orlovi gostuju u Litvaniji 14. oktobra u Viljnusu.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara