Bekam našao trenera, dovodi "Malog Indijanca"

Autor: Vladimir Stojanović
subota 21.09.2019.
11:02
Izvor: Sportske.net

Bivši saigrač bi trebalo da preuzme Inter Majami od narednog proleća.

Epa/Emilio Naranjo
Epa/Emilio Naranjo

Povezane vesti

Bekam traži fudbalere za svoj novi tim, tačnije velike zvezde koje će doneti euforiju u Majami, gde njegova franšiza startuje u novom šampionatu MLS u martu.

Ali, sada se pojavilo pitanje ko će biti trener?

Izgleda da je Englez našao rešenje u nekadašnjem klupskom drugu.

U pitanju je Santjago Solari, koji je smenjen u Real Madridu nakon što je preuzeo klub od Lopetegija. On je vodio 32 puta "Los Blankose", dobio 22 utakmice, imao osam poraza i dva remija.

Stigao je na klupu iz drugog tima Reala koji je vodio dve godine. On je praktično celu trenersku karijeru proveo u Merengesima gde je 2013. dve sezone nakon povlačenja trenirao mlađe kategorije.

"Indiecito", odnosno "Mali Indijanac" kako su ga zvali tokom karijere zbog izgleda i imidža je već imao dodir sa "sokerom" u Americi, naime, on je pre ozbiljne fudbalske karijere studirao i igrao fudbal na jednom koledžu u Nju Džerziju.

Kasnije je kao i ujak, igrao za River Platu, potom Atletiko, Real, Inter, San Lorencu, u Meksiku i Urugvaju. I dva brata su mu fudbaleri, onaj najmlađi David koji je još aktivan je jedini iz porodice koji nije igrao za neku argentinsku selekciju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke