Koštunica: Imao sam rešenje za Kosovo

Bivši predsednik SRJ i premijer Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da je imao predlog za rešenje pitanje Kosova i Metohije, koji se zasnivao na modelu Hongkonga.
Koštunica: Imao sam rešenje za Kosovo
Foto: Pixabay
Tvrdi da bi to bio kompromis koji bi isključio sve ekstremne opcije i da bi bio uspešan, održiv i funkcionalan.
 
"Nadgledana autonomija, za razliku od nadgledane nezavisnosti, saglasna je Povelji UN i Ustavu Srbije. Time bi bilo omogućeno Albancima da u AP KiM sami upravljaju svojom vlastitom budućnošću i ostvaruju svoje interese, a, s druge strane, Srbija bi saglasno Povelji UN zadržala svoje suverenitet i integritet", rekao je Koštunica za Kurir.
 
Koštunica, koji se posle ostavke na državne i partijske funkcije povukao iz političkog života, u prvom oglašavanju u javnosti posle više godina, ocenio je da je "taj predlog o suštinskoj autonomiji u istoj meri životan i obezbeđivao bi stabilno i održivo rešenje statusa pokrajine".
 
On, međutim, nije izričito odgovorio na pitanje da li bi njegov predlog i danas bilo održivo rešenje za KiM.
  • :)

    23.09.2019 15:49
    @novosadjanka
    “...Kosovo bi rešio Đinđić,...”

    Ђинђић је сматрао, да када је срушен аутократски режим Милошевића и Србија постала демократско друштво, косовски Албанци више немају разлога за отцепљење.
  • Piplfoks

    23.09.2019 14:39
    Pa ova budala je i strpala tuđu državu u Ustav Srbije i tako od njega napravila sprdnju.
  • rodoljubac

    21.09.2019 19:43
    namesti naocare
    Nisam bio obavesten o Vasem predlogu, svojevremeno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija