Više od hiljadu optužnica zbog korupcije za 16 meseci sprovođenja novog zakona

Posebna odeljenja za borbu protiv korupcije podnela su 1.007 optužnica u periodu od 1. marta prošle godine, kada je počela primena Zakona o suzbijanju korupcije, do početka jula ove godine, dakle za prvih 16 meseci primene zakona.
Više od hiljadu optužnica zbog korupcije za 16 meseci sprovođenja novog zakona
Foto: Pixabay
Doneto je 628 presuda, od kojih 614 osuđujućih, 12 oslobađajućih i dve odbijajuće presude, piše Politika
 
Među onima protiv kojih Tužilaštvo za organizovani kriminal vodi krivični postupak su i direktorka Etnografskog muzeja u Beogradu, sudija Osnovnog suda u Lazarevcu, direktor Više poslovne škole u Beogradu, direktor Uprave za agrarna plaćanja. Optužni predlog po krivičnoj prijavi podnet je i protiv predsednika Opštine Sremski Karlovci, o čemu više možete da čitate u našoj priči OVDE.
 
Radomir Ilić, državni sekretar u Ministarstvu pravde rekao je da je 2019. godina jedna od najburnijih godina za krivičare.
 
"Imamo par amandmana koji će urediti položaj sudija i tužilaca, ali i radikalne promene Krivičnog zakonika. Od 1. decembra, zamenici tužioca, tužioci, sudije i saradnici primenjivaće ove novine. Uveden je doživotni zatvor, posle duže polemike", naveo je Ilić. 
 
U senci doživotnog zatvora ostalo je pooštravanje kazni, što će, kako je ocenio, u praksi smanjiti broj uslovnih osuda. 
  • novosađanka

    21.09.2019 15:35
    Korupcija je ovde sistemska. Svi koji mogu da zarade na utciju vlasti su u korupciji.
    Međutim optužnice su podignute samo da se umiri javnost, protiv jade, koju ne štiti vlast, i to za 500 eur. Kapitalci korupcije su nedodirljivi, neda ih Vučić.
  • Nenad

    21.09.2019 14:57
    Apsurd
    Napredovanje optuzenih u aferi indeks ponovni izbor postupajuce sudije bojkovic predsedni suda 13 godina
  • Bambilend...

    21.09.2019 13:16
    ...idi begaj :) :) :)
    Najkorumporaniji su sudije na svim nivoima!!! Dokazano!!! I EU nam to stalno nabija na nos, ali izgleda da su duboko pustili korenje ili imaju podršku ministarke i predsednika !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija