Volstrit džornal: Tramp pritiskao Zelenskog da istraži Bajdenovog sina

Američki predsednik Donald Tramp više puta je vršio pritisak na ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da istraži sina demokratskog predsedničkog kandidata Džoa Bajdena, objavio je Volstrit džornal pozivajući se na ljude koji su upoznati sa materijom. Tramp je u obraćanju novinarima rekao da "nije važno o čemu su pričali".

U telefonskom razgovoru iz jula, Donald Tramp je napomenuo Vladimiru Zelenskom oko osam puta da na istrazi radi sa ličnim advokatom američkog predsednika Rudijem Đulijanijem, piše Volstrit džornal.

Međutim, Tramp je odbio da kaže novinarima da li je sa Zelenskim razgovarao o Bajdenu ili njegovoj porodici, ali je rekao da bi "neko trebalo da nadgleda" bivšeg potpredsednika.

Tramp je zatim istakao navode da je Bajden, dok je bio potpredsednik SAD, neprimereno vršio pritisak na Ukrajinu da otpusti tužioca koji je istraživao njegovog sina, dodajući da novinari treba da istraju u tom slučaju.

Trampov razgovor sa Zelenskim istražuju demokrate, koji ispituju da li su Tramp i Đulijani pokušali da manipulišu ukrajinskom vladom u pomaganju Trampovoj predizbornoj kampanji tražeći informacije koje bi mogle biti štetne za Bajdena, njegovog protivkandidata za predsednika SAD.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво