Osumnjičeni priznao da je usmrtio komšiju

S. K.

20. 09. 2019. u 22:02

U Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici saslušan Rajko R. (55), određen mu pritvor do 30 dana

Осумњичени признао да је усмртио комшију

Ulica gde je Jovan R. izboden nasmrt,foto S.K.

OSUMNjIČENOM za ubistvo komšije Rajku R. (55), iz Inđije, određen je pritvor u trajanju do 30 dana, nakon što je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici. Kako "Novosti" nezvanično saznaju, Rajko je priznao zločin, koji se dogodio u sredu uveče, kada je sa više uboda nožem usmrtio prvog komšiju do njegove kuće Jovana R. (54).

Sukob zbog međe, koji je završio i na sudu, okončao se krvavim zločinom, i to naočigled pojedinih komšija u Ulici Stevana Sremca, svega nekoliko metara od njihovih kuća.

- Jova je bio vredan čovek, keramičar i to baš dobar majstor. Čovek se jedva skućio nakon izbeglištva, ali ovaj mu nije davao mira, stalno ga je provocirao, napadao da je Jovina granica kod njega u imanju, a geometar utvrdio suprotno - vele komšije iz ove ulice u kojoj je zavladao muk, nakon ubistva.


Oni kažu da još nisu videli Jovinu ćerku, koja živi u Nemačkoj, ali tvrde da će doći na očevu sahranu koja će se održati danas.

Rajko koji više od 20 godina živi u ovom kraju, izbegao je kao i Jova iz Hrvatske. Ono što je ostalo nejasno njihovim zajedničkim prijateljima, zašto se Rajko nije bunio oko međe, dok su pre Jove tu živeli neki baba i deda.

Podsetimo, ubistvo se dogodilo nakon što je Jovan izašao iz kuće da uzme nešto iz svog automobila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije