ČETVORICA MORAJU NA TRIBINE: Zvezda pred derbi ima ozbiljan problem sa viškom stranaca

S. Ilijoski

20. 09. 2019. u 20:45

Marin, Kanjas i Garsija sigurni, mestu se nadaju Boaći, La Para ili Žander. Milojević donosi odluku

ЧЕТВОРИЦА МОРАЈУ НА ТРИБИНЕ: Звезда пред дерби има озбиљан проблем са вишком странаца

Hoze Alberto Kanjas Foto: N. Paraušić

CRVENA zvezda u svom sastavu ima osmoricu stranaca - Marko Marin, Ričmond Boaći, Hoze Kanjas, Mateo Garsija, Radživ van la Para, Tomane (povređen), Žander i El Fardu Ben (još u klubu čeka transfer) - a samo četvorica mogu da izađu na teren u Superligi. Član 64. Pravilnika o takmičenju kaže da pravo nastupa imaju samo četvorica stranaca na jednoj utakmici i to je broj koji se unosi u protokol susreta.


Trener crveno-belih Vladan Milojević iz tih razloga imaće nezahvalan zadatak da odredi koju će to četvoricu igrača iz inostranstva da pošalje na teren, a koje će na tribine mada su mu olakšavajuće okolnosti što Portugalac Tomane nije fit, a El Fardu Ben još čeka da Al Vahda potvrdi transfer.


Znači, ostaju šestorica i da počnemo od onih koji moraju na teren. Marko Marin je siguran, jer bez kapitena sa nemačkim pasošem Zvezda ni izbliza nije tako jaka ekipa kao sa njim. I Španac Hoze Kanjas trebalo bi da ima cementirano mesto u timu, pogotovo što se od njega očekuje da parira Bibrasu Nathu u defanzivi, ali i da Zvezdine akcije u začetku čini što kvalitetnijim. Treći relativno siguran je Mateo Garsija, krilni napadač bi trebalo da predstavlja "iks" faktor u napadu, jer je pokazao taktičko-tehničke kvalitete u jakim inostranim mečevima.


Znači, ostaje samo jedna dilema, a nju će diktirati i stanje povređenih, pre svih startnih bekova Marka Gobeljića i Milana Rodića. Ako se ne oporave, Milojević će sigurno razmišljati da u vatru gurne Žandera, dok bi desnog beka trebalo da igra Miloš Degenek. Ukoliko Rodić bude fit, a znaće se sutra, jer će imati poslednji test, onda će Žander na tribine, a najverovatnije Ričmond Boaći u protokol.


Holanđanin Radživ Van la Para još se nije adaptirao, što su pokazali mečevi protiv Inđije i Bajerna, dok je Boaći ipak Zvezdin talisman u derbijima, postigao je tri gola, dva u Humskoj za spasavanje od poraza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Brzi centarafor

20.09.2019. 23:51

Trener Milojević uporno forsira igru sa sporim centarforom, iako smo svi znali da će Bajern imati loptu u posedu 70% vremena, i da je za Zvezdin KONTRANAPAD mnogo bolji BRZI Vukanović, od sporog Pavkova ili još sporijeg Boačija.

hmmm Zvezdaš alijas trancer

21.09.2019. 06:21

Zvezda ima ozbiljan problem a to je nedorasli trener Milojević koji nije u stanju ništa pozitivno da uradi sa igrom Zvezde! Ubeđen sam da nema šansi da Zvezda pobedi građanski nogometni klub, jer nemamo trenera! Neka me svako prozove posle utakmice!

Шумадија

21.09.2019. 10:01

@hmmm Zvezdaš alijas trancer - Звезда нема ни игру ни тренера... И слажем се са тобом... Фудбалски клуб Партизан добија вашу никад јачу звезду.

Loznica

21.09.2019. 07:04

Borjan i Degenek (ne spominju se, vervatno imaju naše pasoše, ne znam) i to je deset stranaca. Tuga je to, jer sam siguran da među našim mladim igračima ima boljih od ovih što se dovode, a nikada ne dobiju šansu.