Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

30 милиона динара подстицаја за предузетнике и привреднике

rssBookmark and Share

Ниш 20.09.2019. Јужна Србија Инфо

Данас је званично у Градској кући објављен Јавни позив за доделу подстицајних средстава у области локалног економског развоја. Градоначелник Дарко Булатовић најавио је нови циклус у оквиру којег ће Град помоћи одређеним средствима привредне субјекте који подстичу локални економски развој.

30 милиона динара подстицаја за предузетнике и привреднике

У оквиру овогодишњег програма биће додељено укупно 30 милиона динара подстицајних средстава микро, малим и средњим предузећима и привредницима из Града Ниша.

Циљ реализације мера подршке привреди усмерен је ка подстицању конкурентности нишке привреде, повећању запослености унапређењем пословања и привлачењу инвестиција.

О конкретним мерама програма и начину њихове реализације говорио је Милан Ранђеловић начелник КЛЕРП-а.

За подстицање конкурентности нишке привреде развијене су две групе мера: мере које се користе како би ојачали привредни субјекти који су већ присутни у граду и мере чији је циљ директно привлачење нових инвеститора. И једна и друга група мера имају за циљ креирање бољег пословног окружења и мотивисање приватног капитала за даља улагања.

Корисници подстицајних средстава могу бити микро, мала и средња предузећа и предузетници, који нису у тешкоћама и регистровани су на територији Града Ниша.  По посебним критеријумима, средства се додељују и привредним субјектима који користе услуге Start up центра и свих coworking простора са територије Града Ниша


#   Ниш   привреда   КЛЕР   јавни позив   подстицај   конкурсно суфинансирање
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима