NIKO NE SUMNJA U POŠTENJE: Završen sastanak predstavnika Zvezde i Partizana sa sudijskom trojkom u FSS

Đ. Samoilović

20. 09. 2019. u 14:21

Zvezdan Terzić nije davao izjave. Ovo je bilo pre svega zbog značaja derbija, da se ne prave napetosti na sudijske nepravde kao što je ovde praksa - kaže Milorad Vučelić

НИКО НЕ СУМЊА У ПОШТЕЊЕ: Завршен састанак представника Звезде и Партизана са судијском тројком у ФСС

Terzić i Vučelić Foto: N.Paraušić

SPORNA stavka posle svakog večitog derbija mnogo godina unazad je suđenje. Dok se ne uvede VAR, ljudski faktor će i dalje imati glavnu reč što tiče deljenja pravde na terenima širom Srbije, a kako bi na narednom derbiju (nedelja, 18.00) sve bilo kako treba, održan je sastanak čelnika večitih, sudijske trojke i predstavnika FSS.

Prisustvovali su: Slaviša Kokeza (predsednik FSS) i Jovan Šurbatović (generalni sekretar), zatim predstavnici večitih rivala Zvezdan Terzić i Milorad Vučelić, kao i glavni sudija derbija Srđan Jovanović sa svojim pomoćnicima.


- Nema izjava, nema izjava - kratko je poručio Terzić posle sastanka na Terazijama 35.



KOKEZA - SASTANAK je ideja Slaviše Kokeze, ovo je jedna lepa inicijativa. Zvezda i Partizan nisu samo fudbalski klubovi, iza njih je armija navijača. Smatram da je ovo bilo veoma lepo i korisno i nema razloga za nepoverenje - poručio je Vučelić.

Milorad Vučelić, predsednik Partizana, nema sumnju da će Jovanović i njegove kolege obaviti dobar posao:


- Pre svega želeo bih da im čestitam na uspešnom vođenju utakmice prvog kola Lige šampiona između Ajaksa i Lila. Uveren sam da će suditi pošteno, iza njih je internacionalna karijera, prvih put ih vidim, ali ne sumnjam u njih.


Od arbitara poput Srđana Jovanovića i asistenata očekuje se vrhunsko, pošteno i pravično suđenje:



- Oni su se i ponašali kao da se to podrazumeva, to su mladi ljudi i naša najbolja trojka. Ovo je bilo pre svega zbog značaja derbija, da se ne prave napetosti na sudijske nepravde kao što je ovde praksa. Jednostavno, podsticaj i pokušaj da se vrati značaj derbija. Delovali su vrlo uverljivo i pribrano. Kada je suđenje u pitanju, nije problem samo odnos između Partizana i Zvezde, već je to muka u celoj ligi generalno. Poslednja greška se nije desila na utakmici večitih, već na meču Zvezda - Inđija, i ugled svih sudija je u pitanju ako nastave da se dešavaju takve stvari.


Sudijska trojka foto: N.Paraušić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)