20. septembar  2019. 15.51  →  20.15 | Izvor: RTV (Ružica Parčetić)

Sajam penzionera u Somboru

SOMBOR -

U Somboru je, u organizaciji Gradskog udruženja penzionera i uz podršku grada Sombora održan drugi sajam penzionera. Gradsko udruženje je ugostilo penzionere iz Srbije, Mađarske i Hrvatske.

video icon

Da su kreativnost, razvijanje hobija i talenata te umešnosti u izradi ručnih radova odlika i trećeg doba, pokazali su domaćini iz Gradskog udruženja penzionera i njihovi gosti iz regiona na Drugom sajmu penzionera u Somboru.

druzenje, penzionera

"Suština je da želimo da navedemo ljude da u ovim godinama da kreativnije koriste svoje vreme. Osim naših penzionera, imamo goste, dva štanda iz Mađarske, goste iz Hravatske i goste iz dva udruženja iz naše zemlje, tako da naš sajam ima međunarodnu notu", istakla je Branka Simin, predsednica Gradskog udruženja penzionera u Somboru.

"Naši članovi danas pokazuju svoje rukotvorine koje sami izrađuju. Mislim da je to pravi način da afirmišu svoj rad u ovom trenutku jer sam ovaj sajam postao je i međunarodni što je dobro jer samo tako ćemo razviti sve ono što lica u trećem dobu poseduju u sebi a do sada nisu imali priliku da prezentuju javnosti", veli Pavle Lučić, predsednik Udruženja penzionera Novi Beograd.

Podršku sajmu penzionera pružio grad Sombor kao i partneri sajma Opšta bolnica Dr Radivoj Simonović i Crvni krst u Somboru.

"Pre lekarskog pregleda, zainteresovani su mogli da izmere šećer i masnoće u krvi, telesnu težinu, procenat masnog tkiva, merenje krvnog pritiska a potom internistički pregled", napominje Terezija Matarić, onkolog u penziji.

"Cilj je unapređenje života starijih osoba a nedge možda i da dobijemo neku novu ideju koju bi mogli da realizujemo u saradnji sa udruženjem penzionera u Somboru", naglasila je Biljana Klipa, sekretar Crvenog krsta u Somboru.

"S obzirom da smo radom na terenu gradskog udruženja penzionera, uvideli da u pojedinim selima ima problema jer naši najstariji sugrađani nemaju adekvatne prostorije, ne druže se, tako da hoćemo tu da maksimalno pomognemo da imaju boravak kakav i zaslužuju", objašnjava Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice Sombora.

Pripadnici starije generacije imali su priliku da se informišu o radu institucija namenjenih njima, kao i da uživaju u bogatom kulturno -zabavnom programu.

 

Tagovi