Evroligini klinci koji obećavaju - Peno, Simanić i Pokuševski u TOP 10

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.09.19. | 13:44

Tu je i Deni Avdija, kao i Tarik Biberović

Evroligina sezona je vrlo blizu svog početka, a sama Evroliga je pred početak izabrala 10 mladih igrača koji bi mogli da figuriraju za nagradu - Zvezda u usponu. U pitanju su igrači rođeni posle 1. jula 1997. godine.

Samo takmičenje je izabralo 10 "klinaca" koji bi ove sezone mogli da eksplodiraju, a nas posebno može da raduje činjenica što se među 10 najtalentovanijih momaka nalaze - Stefan Peno, Boriša Simanić i Aleksej Pokuševski.

Izabrane vesti

Tu je i Deni Avdija, sin Zufera Avdije koji nastupa za Izrael, a na 10. poziciji je Tarik Biberović, momak rođen u Zenici.

Peno je pozicioniran na četvrtom mestu, Avdija je peti, Boriša Simanić šesti, a Aleksej Pokuševski sedmi.  Na prvom mestu je Teo Maledon, igrač Asvela, a na drugom Jovel Zusman iz Makabija iz Tel Aviva. Treće mesto pripalo je Laurinasu Birutisu, košarkašu Žalgirisa.

U situaciji gde je sve manje talentovanih igrača, a gde su stranci skupi, zaista može da raduje činjenica da se naša zemlja pokazala kao i dalje veliki rasadnik talenata.

Imati Pena, Simanića i Pokuševskog u projekciji 10 natalentovanijih mladih igrača u Evroligi je prava stvar, a na našim klubovima je da se potrude pa da taj broj postane još veći.

Videćemo kako će izgledati borba za Zvezdu u usponu naredne sezone u Evroligi, ali se nadamo da će ova nagrada pripasti nekom od srpskih igrača.

Od srpskih igrača ovu nagradu dobijali su Novica Veličković i Bogdan Bogdanović dva puta uzastopno.



FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara