Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Učestali napadi na medicinsko osoblje, u bolnici "Srbija" POSTAVLJAJU KAMERE

Učestali napadi na medicinsko osoblje, u bolnici "Srbija" POSTAVLJAJU KAMERE

U Bolnici "Srbija" će, zbog sve češćih napada na zdravstvene radnike, biti postavljene kamere.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
bolnica srbija istocno-sarajevo Foto: Mariana Regoje / RAS Srbija
bolnica srbija istocno-sarajevo

Na današnjem sastanku direktora Bolnice "Srbija" Nebojše Šešlije i načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimira Šehovca zaključeno je da će preventivna zaštita u Bolnici biti osigurana određenim brojem kamera koje će preko direktnog linka biti povezane sa ovom policijskom upravom.

Na sastanku, koji je održan na inicijativu Uprave Bolnice, konstatovano je da je nedopustivo narušavanje bezbednosti medicinskih radnika tokom obavljanja njihovih redovnih poslova, posebno u noćnim časovima nakon što često ukazuju pomoć povređenima u slučajevima narušavanja javnog reda i mira, saopšteno je iz Bolnice "Srbija".

-Zdravstvenim radnicima moraju biti obezbeđeni uslovi da nesmetano rade svoj zahtevan i odgovoran posao, bez straha i pritiska kojim su do sada bili izloženi od pojedinih građana - zaključeno je na sastanku.

U saopštenju je navedeno da će svi zdravstveni radnici, po postavljanju kamera, dobiti uputstva na koji način će blagovremeno delovati i obavestiti nadležnu policijsku stanicu.

-Na osnovu toga policajci mogu izreći prekršajnu prijavu ili podneti krivičnu prijavu za napad na službeno lice i ugrožavanje obavljanja službene dužnosti - navedeno je u saopštenju.