Search
Close this search box.

Kim Kardashian pokazala lice bez šminke: Pogledajte tragove psorijaze

Kim Kardashian u prošlosti je često govorila da boluje od psorijaze, a sada je prvi put rešila da pokaže javnosti kako izgleda njena svakodnevna borba sa ovom bolešću.
Iako na fotografijama izgleda savršeno, to nije slučaj u prirodi. Zbog toga je rešila da podeli kako njeno lice zapravo izgleda, objavivši selfi na instagramu. „Čitajte o mojoj psorijazi i artritisu na Pooshu“, napisala je u opisu fotke i tako izreklamirala sajt svoje sestre Kourtney Kardashian. „Moja mama je imala psorijazu, a ja sam jedino dete koje ju je nasledilo. Kad sam imala 25 godina, bolest je uznapredovala,“ napisala je ona u ispovesti za ovaj sajt.
Komšija nam je bio dermatolog, pa bi mi dao injekciju kortizona i psorijaza bi nestala na pet godina… a onda se opet vratila u ranim tridesetim,“ otkrila je Kim i napisala da je isprva mislila da njena koža samo reaguje na materijale koje nosi. „Moja borba je počela pre osam godina. Nikad ne znam gde će mi se psorijaza pojaviti, ali sam uglavnom upaljena na donjem delu desne noge. Naučila sam da živim sa ovim, bez korišćenja krema ili lekova. Nekad ga prekrijem, nekad ne.“ Inače, psorijazu nije imala ni tokom trudnoća. „Ipak, početkom godine se vratila i prekrila mi celo lice i većinu tela. Jedne noći dobila sam užasne bolove, nisam mogla da pokrenem ruke. To je potrajalo danima. Nakon analize krvi, doktori su zaključili da imam psorijazni artritis,“ ispričala je. Sada kaže da se trudi da živi što je zdravije moguće. „Ishrana mi je puna biljana i smutija sa morskim travama, a trudim se da stres smanjim koliko je to moguće,“ završila je Kim.

POSLEDNJE VESTI