ULTIMATE BOXXER 5

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.09.19. | 12:59

Novo doba, novi profil takmičenja, ovog puta u Londonu gde će se osam borava takmičiti za slavu i podelu 50.000 funti

Preporod "plemenite veštine" kojem svedočimo poslednjih godina nastavlja se na svim nivoima, na veliku radost svih ljubitelja borilačkih sportova. Profesionalni boks je nakon skoro dve decenije propadanja konačno progledao i potvrdio da se viševekovna tradicija ne može tek tako izbrisati.

Zahvaljući tome širom sveta je krenulo da ključa, pa se javljaju i nova takmičarska rešenja/turniri, kao što je u tim krugovima i već dobropoznati "Ultimate boxxxer". U pitanju je britanska organizacija koja promoviše bokserske večeri sa borcima koji se još nisu probili na veliku pozornicu, ali svakako to zaslužuju. A sve uz podršku najvećih imena ostrvske"plemenite veštine", poput Džoa Kalzagija.

Izabrane vesti

POGLEDAJTE NAJBOLJE DETALJE SA ULTIMATE BOXXER 4

Bilo kako bilo, na redu je peto veče koje se održava, ni manje ni više nego u jednoj od najpoznatijih multifunkcionalnih dvorana na svetu, čuvenom "O2" na obali Temze. Za nagradni fond od 50.000 funti, što je tek nešto više od 57.000 dolara boriće se osam supervelteraša (kategorija poznata i kao polusrednja - 66,7 do 69,9 kg) koji pored zarade traže i priliku, kao što napisasmo, da se konačno probiju pred svetskim auditorijumom i pokažu talenat i znanje. Kao nekada u amaterskom boksu, po meču su predviđene tri runde od po tri minuta, a pobednik mora da pobedi u tri odmeravanja: četvrtfinalu, polufinalu i finalu.

Prvi meč je na programu od 20 časova po srednjoevropskom vremenu, a rukavice ukrštaju favorizovani Kingzli Egbunike i Leni Fuler. I jedan i drugi još nemaju poraz u profi ringu, ali je Egbunike ipak ozbiljni borac od protivnika mu.

Nakon njih se očekuje da Stiven Doneli, osvajač bronze na Igrama Komonvelta razbuca Iša Okonora koji je u program "uleteo" kao zamena, te valja očekivati da odmah i "izleti".

Slično treba očekivati i na odmeravanju Šona Robinsona, možda i najboljeg borca ove večeri i Luisa Sireta, momka koji se do skora dvoumio između "plemenite veštine" i rada na građevini, da bi nedavno konačno izabarao. Da li je mu je odluka bila pametna, videćemo večeras.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU EKIPIZZE

***kvote su podložne promenama

(Foto: Shutterstock)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara