Promocija knjige "Mali eksperimenti za veliku decu" uoči Noći istraživača

Evropska noć istraživača održaće se u našoj zemlji jubilarni, deseti put 27. septembra.
Promocija knjige "Mali eksperimenti za veliku decu" uoči Noći istraživača
Foto: 021.rs
S obzirom na činjenicu da je baš Novi Sad bio grad u kojem je sve počelo, ceo septembar posvećen je ovom jubileju koji je najavljen kroz različite događaje: trku do Meseca, izložbu raketa, naučno-popularno predavanje uz šetnju… 
 
Nekoliko dana uoči finalne "Noći istraživača" planirana je promocija knjige "Mali eksperimenti za veliku decu" i to 22. septembra, od 15 sati, u "Svilari".
 
"Mali eksperimenti za veliku decu" rođendanski je poklon "Noći istraživača" svim sadašnjim i budućim zaljubljenicima u nauku, svoj maloj i velikoj deci, svima koji ne žele da čekaju taj jedan petak u godini da osete nauku, već da sami pokušaju da budu naučnici kad god to požele. Knjiga sadrži najzanimljivije eksperimente koji su izvedeni u proteklih 10 godina, prilagođene za decu i jednostavne za roditelje.
 
"Noć istraživača" začela se kod nas 2009. godine u Novom Sadu, kada su dva mlada istraživača sa Fakulteta tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu, Željko Tekić i Vladimir Todorović, čuli za najveću naučnu žurku "Researcher’s Night" koja se održava u Evropi od 2005. godine, Ta noć, poslednjeg petka u septembru, okupljala je naučnike širom sveta koji su delili svoje znanje i ljubav prema nauci. 
 
Željko i Vladimir, i sami zaljubljenici u nauku, poželeli su da ovu veliku naučnu žurku organizuju i kod nas. Tako je prva “Noć istraživača” u Srbiji održana 2010. godine u Novom Sadu.
 
Poslednjeg petka u septembru, u TC Big i u "Svilari", od 15 sati, biće upriličeni programi za decu: naučno igralište – interaktivni eksponati, naučni eksperimenti, "Na kafi sa naučnicima", a od 19 sati u "Svilari" naučno - popularno predavanje o vakcinama, naučni kviz, degustacija naučničkog vina, te muzički program - sviraće bend “Justin Case”.
 
Sve informacije o sadržajima, lokacijama i satnici ovogodišnje "Noći istraživača" mogu se naći na www.nocistrazivaca.rs.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".