Veselji: SAD nisu pomenule temu razmene teritorija između Srbije i Kosova 1Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

Sjedinjene Američke Države (SAD) nikada nisu pomenule temu razmene teritorija između Srbije i Kosova, rekao je za televiziju Klan Kosova predsednik Demokratskog saveza Kosova i kandidat za premijera Kosova Kadri Veselji.

Bilo je mnogo spekulacija o dijalogu i tome da je on naneo štetu našim odnosima sa SAD. To je nepošteno, jer SAD nikada nisu pomenule opcije podele Kosova ili razmene teritorija, rekao je Veselji.

Kada je reč o tarifama na proizvode iz Srbije, Veselji je rekao da su „Amerikanci tražili njihovu suspenziju na 120 dana“, to je bilo odlučeno napismeno, ali su ga partneri ostavili samog sa tom idejom.

Misle da su meni naneli štetu, ali sebi i Kosovu su učinili gore, dodao je on.

Veselji je rekao da se ne plaši da sedne i razgovara sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

On nije želeo da odgovori na pitanje da li bi birao između Zajednice srpskih opština ili korekcije granica ukoliko bi te dve opcije bile na stolu.

Zašto bi Kosovo biralo između najgorih scenarija? Neće biti Republike Srpske na Kosovu, rekao je Veselji.

Na dan kad položim zakletvu, sešću sa svojim američkim i evropskim partnerima i razjasniti svoju poziciju… Srešću se sa Vučićem, iako mi ne nedostaje da ga ne vidim, jer predstavljam svoj narod i tačno znam gde idemo, a to je članstvo u Ujedinjenim nacijama, rekao je Veselji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari