Država preuzima aerodrom "Ponikve" od Užica

Odluka o prenosu vlasništva nad Aerodromom "Ponikve" sa Grada na državu biće doneta danas na sednici Skupštine grada Užica, navodi se na sajtu grada.
Gradonačelnik Užica Tihomir Petković kaže da se nada da će već početkom sledeće godine država početi da investira u aerodrom i dodaje da je realno da svi radovi na njegovoj rekonstrukciji budu završeni za dve godine.
 
Na aerodromu "Ponikve" nedavno su završeni radovi na izgradnji dela ograde čija je ukupna vrednost oko 15,5 miliona dinara.
 
Petković je rekao da je izgrađena ograda u dužini od 3.735 metara od ukupno 8.930 metara koliko je potrebno uraditi da bi se, kaže, uz još neke dodatne radove aerodrom stavio u civilnu funkciju.
 
Prema njegovim rečima, Vlada Srbije je uložila više miliona evra u dosadašnje infrastrukturne radove na aerodromu "Ponikve", među kojima je izgradnja pristanišne zgrade.
 
"Sada je neophodno završiti još 800 metara piste i uraditi svetlosnu signalizaciju. U nekoj od narednih faza potrebno je rekonstruisati vodovod kojim se napaja aerodrom i pristanišna zgrada, zatim završiti poslove vezane za protivpožarnu zaštitu. Procena je da nam je za sve te radove potrebno negde oko pet miliona evra", naveo je Petković.
  • Ercov

    20.09.2019 19:46
    Tako je
    Ovo mora da je neka greska. Pa ovaj aerodrom je u punoj funkciji od septembra 2016, svi smo lepo culi sta je AV rekao jos pre tri godine. Cuj ulozili par miliona evra, u sta? Sve pusto kao i 2000 - te.
  • Era

    20.09.2019 14:58
    Bandera
    Kad već nisu mogli da otmu GONDOLU, jbg onda mora nešto. Šta će bre užičanima aerodrom.Ima ko će da leti... "A napravili ovolike školetine, šta će im škole, a zatvori ovolicki..."
  • 'Vako to vidim

    20.09.2019 10:59
    Kako bi mu nanela gubitke a zatim ga prodala stranom "investitoru" da on kao vlasnik postavi radare prema svom nahođenju a u interesu NATO-a i time od građana Užica napravi targete.
    Što se već desilo sa građanima Beograda i Niša,

    Koja je to izdaja sa vrha, neviđena na ovim prostorima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.