Pukla vodovodna cev, poplava u centru Beograda

Zbog havarije koju je noćas izazvalo pucanje magistralne cevi na uglu ulica Kraljice Marije i Karnegijeve u Beogradu, otežano je vodosnabdevanje stanovnika u delovima opština Palilula i Stari grad.

Velika količina vode sliva se Cvijićevom ulicom, ulicom Starine Novaka, zatim Dalmatinskom, Stanoja Glavaša i Bulevarom despota Stefana. Saobraćaj je usporen, a linije 33 i 48 preusmerene su na Takovsku ulicu iz Ulice Starine Novaka.

Došlo je do havarije na magistralnom cevovodu. Ekipe Beogradskog vodovoda zatvorile su  vodu, ali je izvesno da će se voda slivati tokom celog dana budući da je potrebno više vremena da se magistralna cev isprazni.

Vladimir Šobot, koordinator izvršnog direktora "Beogradskog vodovoda i kanalizacije", kaže za RTS da očekuje da će doći do poremećaja u vodosnabdevanju i umanjenog pritiska, a da potrošači na višim spratovima možda i neće imati vodu.

U pitanju je magistralni cevovod koji snabdeva dva centralna gradska rezervoara: "Glavni" i "Pionir".

"Pokušavamo da iz alternativnih pravaca dopremimo vodu do ta dva centralna gradska rezervoara. Pokušaćemo sa crpne stanice Vračar da dopremimo vodu kako bi se što manje osetio poremećaj u vodosnabdevanju", rekao je Šobot.

Na društvenim mrežama se pojavila informacija da je ta cev zamenjena pre dva dana, ali Šobot kaže da to nije istina. "To nije cev koja se menja kada se radi rekonstrukcija, već cev koja se menja na 30 do 40 godina. Takav posao zamene trajao bi mesec dana", naglasio je Šobot. 

Prema njegovim rečima, sve ekipe su od jutros na terenu i rade na otklanjanju kvara. Neki stanari kažu da nemaju vodu.

Nakon havarije izazvane pucanjem cevi na uglu Kraljice Marije i Karnegijeve ulice, velika količina vode sliva se okolnim ulicama, a voda je prodrla u podzemnu garažu Gradske uprave Beograd.

Zbog straha da podzemne vode ne ugroze spise i predmete Katastra nepokretnosti, postavljeni su džakovi sa peskom.

Velike količine vode koje su preplavile kolovoz otežavaju funkcionisanje saobraćaja u tom delu grada i prolazak pešaka koji se snalaze kako znaju i umeju da bi našli parče kolovoza koje nije potpuno pod vodom ne bi li uspeli da pređu ulicu. 

Iz Uprave saobraćajne policije su rekli da su na nekoliko tačaka u tom delu grada raspoređene patrole saobraćajne policije kako se ne bi stvarale još veće gužve, jer mnogi vozači pokušavaju i da okrenu kada vide toliku vodu na kolovozu. 

Nadležni navode da pucanje magistralne cevi i eksplozija na Tehnološko-matalurškom fakultetu nisu direktno povezani.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво