NOVI OBRT U AFERI SNIMAK: Vujoševića saslušava Katnić

M. S.

20. 09. 2019. u 00:49

Prema prvim informacijama, saslušaće ga glavni specijalni državni tužilac Milovoje Katnić, saznaju "Novosti" iz pouzdanih izvora bliskih SDT

НОВИ ОБРТ У АФЕРИ СНИМАК: Вујошевића саслушава Катнић

Neno Vujošević Foto Vijesti

Sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Neno Vujošević, koga SDT sumnjiči da je pokušavao da utiče na specijalne tužioce u istragama pokrenutim protiv odbeglog i optuženog bankara Duška Kneževića, pojaviće se pred specijalnim tužiocem, u petak!

Prema prvim informacijama, saslušaće ga glavni specijalni državni tužilac Milovoje Katnić, saznaju "Novosti" iz pouzdanih izvora bliskih SDT.

Vujošević, koji je Crnu Goru napustio u petak, jedan je od aktera telefonskih razgovora u kojima u priči sa Kneževićem priča kako je nosio novac vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću, a za petak u podne novi razgovor između njih dvojice, na svom Instagram profile objaviće Knežević, koji je u četvrtak dobrovoljno saslušan u sudu u Londonu, gde su mu zadržani pasoši Velike Britanije i Kipra.

Kneževiću je određena i kaucija od 70.000 funti, uveden elektronski nadzor i zabranjeno mu je približavanje aerodromima, železničkim stanicama i lukama, ali i kretanje van kuće posle 23 sata. Protiv njega je pokrenuta procedura ekstradicije koja može potrajati godinama, a zatraženo je da do 17. oktobra, kada je zakazano naredno ročište, u pisanoj formi iznese sve argumente protiv ekstradicije Crnoj Gori, kao i da predoči dokaze na koje ima nameru da se poziva.

Protiv njega SDT vodi istrage u predmetima Karbon i Kaspia, koje se odnose na utaju poreza, pranje novca i zloupotrebu službenog položaja.

Nekadašnji prijatelj crnogorskog državnog i političkog vrha, izbegao je iz Crne Gore nekoliko dana pre izbijanja afera, optužujući iz Lonodona dojučerašnje "saborce" kojima je finansirao kupivinu izbornih pobeda, što je dokumentovano i video zapisom…

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)