KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Fudbaleri Radničkog 1923 u borbi za nove bodove (subota, 16 h)

Fudbaleri Radničkog 1923 ugostiće kruševački Trajal u utakmici 10. kola Prve lige Srbije, koja je na programu u subotu, 21. septembra, od 16 časova na stadionu “Čika Dača”. “Crveni” će u ovom susretu pokušati da dođu do četvrte pobede u sezoni, kako bi uhvatili priključak sa ekipama iz gornjeg dela tabele.

Događaji sa utakmice u Žarkovu, kada je Radnički direktno oštećen diskutabilnim sudijskim događajima, naterali su upravu kluba sa „Čika Dače“ da reaguje adekvatnim saopštenjem, a sve sa ciljem da se nešto slično više ne ponovi na prvoligaškim terenima.

Kragujevčani ističu da će svoju bitku oritiv nepravde nastaviti na terenu, jedinim sredstvima koji su im na raspologanju, a tu fudbalskom umeće i maksimalna angažovanost igrača.

U tom smislu, predstojeći susret sa Trajalom predstavljaće idealnu priliku da „crveni“ pokažu svoj kvalitet i da im je mesto u gornjem delu tabele.

U ovaj susret ekipa Radničkog ne ulazi sa previše povoljne startne pozicije. Naime, fudbaleri kragujevačkog prvoligaša nakon devet odigranih kola zauzimaju trinaestu poziciju na tabeli sa jedanaest sakupljenih bodova.

Ipak, kako je konkurencija u ligi prilično ujednačena, “crveni” bi sa par dobrih rezultata u kontinuitetu mogli ponovo da se umešaju u borbu za vrh tabele.

– Veoma bitna utakmica za nas. Očekivanja su identična kao i pred svaku utakmicu koju igramo na svom terenu, a to su pobeda i sva tri boda. Iako rezultati nisu onakvi kao što smo to planirali, atmosfera u ekipi je fenomenalna, a dolaskom novog šefa mislim da smo dobili preko potrebnu energiju i da ćemo uz malo sportske sreće doći do zacrtanog cilja. – konstatuje Ognjen Ilić, koji se u poslednjih par utakmica ustalio u startnoj postavi kragujevačkog tima.

Predstojeći protivnik, ekipa Trajala, zaslužuje maksimalan respekt. Radi se o dobro organizovanom klubu sa dosta iskusnim igračkim kadrom, koji nakon devet odigranih kola zauzima desetu poziciju na tabeli sa bodom više u odnosu na kragujevačku ekipu.

Kruševljani su odlično startovali, vezali tri pobede u prva tri kola, ali su onda stali i u narednih šest utakmica nisu osetili sladak ukus trijumfa. Uprkos tome, popularni “gumari” sigurno neće biti lak zalogaj za izabranike Darka Vojvodića, koji će morati da pruže svoj maksimum na terenu kako bi novom pobedom obradovali svoju vernu armiju navijača.

– U goste nam dolazi jedna jako dobra ekipa koju ne smemo potceniti niti jednog trenutka, ali smo ipak mi ti koji se pitamo na svom terenu. Ulazimo u ovu utakmicu sa željom da pružimo svoj maksimum i da se borimo za grb ovog kluba, tako da ne sumnjam da će dobar rezultat izostati. Pozvao bih ovom prilikom naše navijače da dođu u što većem broju i pruže nam podršku kao što su to činili na svim prethodnim utakmicama. – dodao je Ilić.

Radnički je prošle sezone relativno lako uspeo da osvoji tri boda protiv Trajala na “Čika Dači” (3:1), ali je zato u uzvratnom susretu u Kruševcu poražen rezultatom 0:2.

Utakmica 10. kola Prve lige Srbije između Radničkog 1923 i Trajala igra se u subotu, 21. septembra, od 16 časova na stadionu “Čika Dača”.

Ulaznice će se, kao i do sada, prodavati na blagajni stadiona po ceni od 200 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!