OCENE - PARTIZAN: Natha su crno-beli čekali 15 godina, Asano tragičar

Vreme čitanja: 4min | čet. 19.09.19. | 23:15

Trener Milošević je morao da zatvori utakmicu na 2:1 sa igračem više, podbacili štoperi, falio Tošić u finišu

VLADIMIR STOJKOVIĆ 6 - Primio je dva gola, kod kojih teško da je mogao išta da učini. Pogotovo kod prvog gde je ostao sam sa dvojicom igrača Alkmara. Posla mimo toga nije imao.

NEMANJA MILETIĆ 6 - Tanko do primljenog prvog gola, kao i ostali u odbrani, da bi posle crvenog kartona za Holanđane bio više krilo nego bek. Nedostajalo je njegovih boljih lopti s boka, a onda je greška saigrača učinila da mu ostane Boadu iza leđa. Dao je sve od sebe, nije ga stigao i pao je drugi gol.

Izabrane vesti

BOJAN OSTOJIĆ 5,5 - Potpuno odleteo u prazno kod prvog gola Alkmara, naseo na fintu, koja je ostavila gol Partizana nebranjenim. Po običaju, štoperima crno-belih nije lako kada ostanu sami pozadi na širokom prostoru, a iz takve situacije je pao i drugi gol. I u finišu je dopustio da bude izigran, ali je Pavlović spasao tim novog velikog iskušenja.

STRAHINJA PAVLOVIĆ 6 - I on je kod prvog gola gostiju bio gotovo pasivni posmatrač. I pre toga je odbrana Partizana bila klimava, a posle crvenog kartona nije imala previše posla. Dok nije uhvaćena na spavanju... Ponovo je Pavlović probao i da iznosi loptu na protivničku polovinu kada su crno-beli bili u totalnoj ofanzivi, a na ovoj utakmici nije bio u tome toliko uspešan. U finišu dobrom reakcijom presekao opasan napad AZ-a.

SLOBODAN UROŠEVIĆ 6 - Na njegovoj strani nije bilo toliko napada Alkmara, mogao je gotovo da se odmara u defanzivi. Napred je išao kao i obično, stvarao višak, dobijao loptu, često i nije iz nejasnij razloga, ali je malo šta konkretnije s njom učinio. Nije bilo dobrih centaršuteva, opasnih "kifli" pred gol gostiju. 

SAŠA ZDJELAR 6,5 - Ponovo ga je bilo svuda, trčao kao navijen, "tukao" se sa Holanđanima na sredini terena, mada ga je malo ukočio i rano dobijeni žuti karton. Utakmica je dobila drugačiji tok posle crvenog kartona, Holanđani su se više oslanjali na duge i brze lopte po boku, nisu gradili napade kroz sredini gde je Zdjelar dejstvovao.

ALEKSANDAR ŠĆEKIĆ (do 80. minuta) 6,5 - Do primljenog gola i on je često hvatan na pogrešnoj nozi. Igra iz jednog dodira, koja je dopuštena Holanđanima ne prija igračima njegove konstitucije i kretnje. Posle crvenog kartona više je bio ispred odbrane i gledao da seče eventualne pasove kroz sredinu nego što je učestvovao u napadu. To, uostalom i nije njegov primarni zadatak.

BIBRAS NATHO 8,5 - Doktor! Partizan je 15 godina čekao igrača tog kalibra, koji traži loptu na svim delovima terena, a onda je deli kao rukom, svuda i svima. Sve vidi i svuda je u stanju da proturi fudbal. Postigao dva gola, namestio Asanu pas iz kojeg je usledio crveni karton, podelio pasova šakom i kapom iz kojih su njegovi saigrači morali i mogli bolje. Mnogo bolje.

ZORAN TOŠIĆ (do 63. minuta) 7 - Može se reći da nije imao gol ili asistenciju ili pas koji je otvorio stopostotnu šansu saigračima, ali je lopta bila kod njega sigurna, mirna, nije je gubio bez veze i bez potrebe. Čim je izašao iz igre, ofanziva Partizana je popustila, nestalo je pritiska, lopta nije bila kao u sefu i pet minuta kasnije primljen je gol. Morao je ovaj meč da odigra do kraja.

TAKUMA ASANO 5,5 - Bez dileme tragičar. Direktan krivac kod prvog gola, jer je izgubio loptu u momentu kada je Partizan bio pred golom Alkmara. Potpuno je izbacio iz ravnoteže svoj tim, iz tri dodira AZ je postigao pogodak. Jeste izborio crveni karton potom, koji je potpuno promenio utakmicu, a onda je ušao u seriju promašaja, mogao je dva gola mirne duše da postigne ove večeri u Humskoj i opet kao junak ode sa stadiona.

UMAR SADIK 6,5 - Iznudio penal za izjednačenje i to mu je bio najbolji potez večeri. Imao je ponovo dobrih poteza, čuvao je loptu, odigravao saigračima, gradio akcije Partizana, ali ponovo mu je nedostajalo konkretnosti, energičnosti u završnici, kao da više ni sam ne veruje svom udarcu. Njegovu stativu iz kolosalne šanse "popravio" je Natho golom.

IZMENE

LAZAR MARKOVIĆ (od 63. minuta) 6 - Ogromna pauza je uticala na njega. Brzina je ostala, ali sve ostalo još nije na nivou koji je potreban Partizanu. Mogao je bolje, konkretnije u nekim situacijama, a promašio je kolosalnu šansu za pobedu u finišu, iz koje bi nekadašnji Marković gotovo sigurno pogodio gol.

SEJDUBA SUMA (od 80. minuta) 6,5 - Iako je igrao samo deset minuta, doneo je svežinu u napad Partizana, imao je nekoliko dobrih poteza, možda je najveća šteta što ranije nije ušao u igru.

PETAR GIGIĆ (od 89. minuta) - Prekratko na terenu da bi dobio ocenu.

TRENER

SAVO MILOŠEVIĆ 6 - Nejasno je zašto je Partizan na početku meča dopustio Alkmaru da se oseti potpuno ugodno na terenu u Humskoj. Holanđani su držali loptu, kontrolisali igru, bez ikakve agresivnosti crno-belih, bez pritiska, bez stavljanja do znanja čiji je ovo stadion. Crveni karton je sve okrenuo, igrao je Partizan odlično posle toga, ali ostaje dilema da li je Suma mogao ili morao ranije na teren i pogotovo pitanje da li je Tošić sam tražio izmenu ili je to bila odluka trenera, pošto je tim igrao dosta slabije od njegovog izlaska. Bila je ovo utakmica koju je Partizan, sa ovakvim sledom događaja, morao da dobije. Na 2:1 sa igračem više kod kuće ozbiljne ekipe zatvaraju meč bez trunke glavobolje.

(FOTO: Star sport)

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara