');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

KRVAVI TRAG KOTORSKIH KLANOVA OD NEMAČKE DO CETINJA Likvidacija u Crnoj Gori i dvostruko ubistvo u Berlinu su povezani?

Crnogorska i nemačka policija ispituju da li su Cetinjani Mitar Marković (25) i Petar Laličić (21), koji se sumnjiče za učešće u ubistvu Bogdana Milića i ranjavanje Dragana i Gorana Vušurovića i Marka Vujačića 11. juna na Cetinju, povezani i sa dvostrukim ubistvom u Berlinu.

Forst kombo RAS Profimedia, Privatna arhiva Foto: Profimedia, privatna arhiva / RAS Srbija
Forst kombo RAS Profimedia, Privatna arhiva

Nemačka i crnogorska policija ispituju eventualnu povezanost te dvojice Cetinjana sa likvidacijom Darka Mijovića i Nikole Jovanovića, koja će biti potvrđena ili negirana nakon što budu završena veštačenja uzoraka DNK i tragova koji su prikupljeni na mestu zločina, piše crnogorski "Dan".

Darko Mijović
Foto: privatna arhiva / Facebook
Darko Mijović

Marković i Laličić nedavno su uhapšeni u Hrvatskoj na osnovu međunarodne poternice koju je za njima raspisao NCB Interpol Podgorica. Uhapšeni su sa falsifikovanim dokumentima, a tokom saslušanja su se branili ćutanjem.

Crnogorski istražitelji imali su određena saznanja o kretanju dvojice begunaca i o tome su obavestili kolege u Hrvatskoj. Hrvati su postupili po instrukcijama i odmah locirali i priveli osumnjičene. Njima je određen ekstradicioni pritvor, a crnogorske vlasti su tražile izručenje.

Pročitajte još

Zvanično su osumnjičeni za ubistvo Milića, a sada će biti ispitana i njihova eventualna povezanost sa zločinom u Berlinu. Nemačka policija potražuje dva automobila berlinskih registarskih oznaka i proverava vezu između ubistva Vladimira Roganovića u Beču i dvostrukog ubistva u Berlinu. Nemački mediji su pisali da bi upravo osveta, odnosno nastavak rata između kotorskih kriminalnih klanova, mogla biti motiv dvostrukog ubistva u Berlinu.

Bogdan Milić
Foto: Vijesti.me, Vijesti/Filip Roganović / Promo
Bogdan Milić

Podgoričanin Darko Mijović i Danilovgrađanin Nikola Jovanović ubijeni su u pucnjavi u Berlinu, a tada su ranjeni Podgoričanin Miloš Pavićević i državljanin Srbije Miloš Vesković, koji je poreklom takođe iz Crne Gore.

Prema podacima crnogorske policije, obojica ubijenih bili su bliski škaljarskom klanu, a sa tom kriminalnom grupom iz Kotora povezana su i dvojica ranjenih.

Kako su pokazali prvi rezultati istrage, nekoliko zasad neidentifikovanih osoba upalo je u stan u kojem su bili Mijović, Jovanović, Pavićević i Vesković i ispalilo na desetine metaka u njih četvoricu, nakon čega su pobegli.

Pročitajte još

U slučaju ubistva Milića, osim Markovića i Laličića, na listi osumnjičenih za organizaciju i realizaciju likvidacije su i Lazar Nedović (20), Mošo Paović (18) i Žarko Pejaković (19).

Na Milića pucali Nedović i Laličić?

Crnogorski istražitelji su odmah nakon zločina na Cetinju otkrili identitete osumnjičenih i prikupili dokaze protiv njih.

Uviđaj nakon ubistva Milića
Foto: Vijesti.me, Vijesti/Filip Roganović / Promo
Uviđaj nakon ubistva Milića

Utvrdili su da je Laličić zajedno sa Nedovićem direktni počinilac ubistva i protiv njih je podneta krivična prijava zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije, krivičnog dela teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Foto: Vijesti.me, Vijesti/Filip Roganović / Promo

Prema sumnjama policije, Nedović i Laličić nosili su silikonske maske i kačkete kada su ušli u kafić "Portun", u samom centru Cetinja, i ispalili više hitaca u Milića i goste lokala.

Ostali osumnjičeni terete se za logističku podršku ovom zločinu, odnosno za stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo putem pomaganja u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.