Natho upalio "parni valjak", Holanđani se provukli!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 19.09.2019.
22:53
Izvor: Sportske.net

Fantastična podrška sa tribina ipak nije pomogla igračima da stignu do pobede.

EPA-EFE/SRDJAN SUKI
EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno 2:2 u prvom kolu Lige Evrope na susretu sa AZ Alkmarom u Humskoj.

Dobro su "crno-beli" započeli meč u Humskoj, prvi je pokušao Natho, ali je već u 13. minutu usledio šok.

Nakon odlične akcije, AZ Alkmar je poveo preko Kalvina Stengsa kojem nije bilo teško da zatrese praznu mrežu srpskog tima.

Mnogo drame videli smo u nastavku poluvremena, Holanđani su u 27. minutu ostali sa igračem manje pošto je isključenje zaradio Svenson nakon prekršaja nad Asanom.

Od tog trenutka puleni Sava Miloševića su mnogo hrabrije krenuli ka golu rivala, a takav pristup im se isplatio u finišu prvog poluvremena.

Posle prekršaja nad Sadikom u kaznenom prostoru, Bibras Natho je rutinski pogodio za izjednačenje.

Totalna ofanziva "parnog valjka" usledila je u drugom poluvremenu, pokušavali su Asano i Natho, a upravo je Izraelac doneo totalni preokret.

Igrao se 61. minut kada je Sadik pogodio stativu, a na odbijenu loptu naleteo je Natho i sproveo je u mrežu za veliku radost 20 hiljada vernih navijača.

Usledio je "hladan tuš" za sve prisutne u Humskoj pet minuta kasnije, Majron Boadu je iskoristio sjajan solo prodor i savladao Stojkovića koji nije mogao ništa.

U nastavku meča su ušli Marković i Suma koji su dodatno ubrzali igru i stavili Holanđane na velike muke, upravo je Markec propustio sjajnu priliku kada nije uspeo da lobuje Bizoa.
 
Imao je Partizan i više od igre tokom najvećeg dela meča, ali nije uspeo da ostvari značajnu pobedu na startu Lige Evrope.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

46 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Friday, 20.09.2019
10:46

S moje tačke gledišta - neuspeh i razočaranje. Protivnik - solidan. Kad mu daš prostor - ume da iskoristi šansu, pa se to i dogodilo oba puta. Odbrana im nije jača strana, ali kad se besomučno centriše (ne centrira, jer centriranje je oštra tačna lopta koja ide ili tačno na svog igrača ili prema prostoru u koji će da natrči) prema golu, kad se toliko puta pokuša da centrira u blok, šutira u blok, dodaje lopta prema negde gde možda i treba, ali je prečesto ili prejaka ili prespora, sve to onda izgleda kao - pa vidi, ovi su izgleda talentovani, samo moraju još mnogo da vežbaju. A to je ohrabrujući komentar kad se radi o pionirima. Ili kadetima. A ovde je priča o profesionalcima sa iskustvom i dobrim zaradama.
Stojković - 6 (kod drugog gola, umesto da čeka šut od čoveka kome za vratom diše Miletić da brani ko rukometni golman, malo izađe da skrati ugao i onda i rukama i nogama, refleksno, tako se brani u takvoj situaciji, jer čovek trči od gola prema korneru, on se kreće tačno kao po narudžbini, poluistrčava i baca se prema niskoj lopti, daje skoro jedinu mogućnost za gol) - Miletić 6 (ima tehniku, ima i srce, utrčava stalno u poziciju krila, ali odatle, daj bože ako ima 2% uspešnosti; u nastavljanju akcije u kojoj se nađe, da normalno centrira ili doda za šut - stalno pogađa beka, promašuje ili centrira kilavo, da se lopta lako izbaci; slično i kad je u šansi za gol, čak je jednom, ne juče, sam išao prema golu, pa zasekao i vratio loptu nazad), Ostojić 5.5 (žrtva ukupne konfuzije odbrane nekoliko puta), Urošević 6.5 (utopljen u ukupnu atmosferu, manje grešio, ali se nije ni preterano isticao) - Zdjelar 7 (bolji deo tandema z.v, ali takođe prečesto, po pokretima tela, okretanju - predvidivo šta će da uradi, često prespore lopte u širinu i unazad, što usporava celu igru, ali ponekad i dobra proigravanja, pa i šut), Šćekić 6 (po običaju, u defanzivi okej, u ofanzivi - sve kao kod Zdjelara, ali značajno gore) - Tošić 6.5 (sjajnu povratnu na početku nije dao gol sa 17m, iz svoje pozicije; i dalje mislim da iako je možda i dalje sa Nathom i Markecom, najbolji igrač, treba da ulazi u zadnjih 30min i rešava, ne da igra od početka), Natho 7.5 (dao gol, proigravao... imao i neke slabije šuteve), Asano 6.5 (penal nad njim, deluje opasno, kreće se, utrčava, ali nekako nedorečen, kao da u šansama nema taj osećaj kako da da gol, kako da doda za gol, nego odigra nekako šablonski, šutne, centrira, pa šta bude, a obično - ne bude), Sadik 6 (takođe nedorečen, ali na drugi način; on ne može da igra sa stoperom na leđima, sve akcije koje se tako vode unapred su osuđene na propast, a prečesto tako igramo, kao da je Sadik Gomeš ili Tavamba, e pa NIJE! on ume da traži upravo način da da gol, kad je u šansi, ne gubi glavu, ima samopouzdanje, ali kao da nema dovoljno odlučnosti, rešenosti; mora mnogo više lopti u prostor da dobije, i da ne vara njegova visina, s njim treba igrati na isti način kao i sa Asanom ili Markecom);
Markec 7 (gledajući ga večeras, moram da konstatujem da je kod njega najveći problem njegov pristup fudbalu; preterano - uzdržan, nespreman da odlučuje i to stalno: ima kontrolu lopte, brzinu, pregled, on treba da gleda Mesija i kopira taj koncept; tačno to treba da igra, da uzima lopte oko zone šuta, započinje akcije, daje golove ili asistira i to ne tamo negde, gde će sve da uradi s rezultatom da osvoji 20metara, već uvek sa idejom da će njegova akcija završiti - golom; Suma 6.5 (bio opasan, ali promašio gol u možda ključnoj šansi; mislim da je bolje za tim da i on ulazi zadnjih 30m kao i Tošić, kad je protivnik i malo umoran, mislim da bismo tako u zadnjih 30m davali 2 gola po utakmici); Gigić bio prekratko u igri.

avatar
pfc
Friday, 20.09.2019
19:46

Magistre nad asanom je napravljen faul za crveni a na Sadiju penal. Zaboravio si da kazes da je Asano po meni najveci krivac za prvi gol jer im je on poklonio kontru.

avatar
Bato C.
Friday, 20.09.2019
10:33

Miletić glumi Kolarova, a ne konta da ni Kolarov nije krilo.
Dao bi mu ja dres sa brojem 3 kao Miha Kolarovu.
Malo da skapira šta igra.
Tošiću još jednom čestitka što je doveo ovog Nathka.

avatar
Ribar sa Save
Friday, 20.09.2019
09:50

Na vestima o našoj utakmici naši paćenici pišu kako je Zvezda razbijena. Ne znam stvarno kakve veze imaju komšije sa nama i našom igrom. Možda pre utakmice zbog činjenice da je to prva u ligaškom delu i da "nema publike" bi potpisao nerešen rezultat ali igrati 60 i kusur minuta sa igračem više i na to sve primiti gol je sramno. Odbrana loša, Stojke retko kada ali eto večeras loše postavljen. O Sadiku, Tošiću i Markecu ne treba trošiti reči. Jedine svetle tačke Natho i borbeni Zdjelar ostalo čist prosek

avatar
sloba89
Friday, 20.09.2019
08:25

Ovo je baš sramota za Miloševića,on je jedini krivac.
Sa igračem više ti uporno teraš ekipu da gura loptu u sredinu gde su najjači,umesto da ih razvučeš po bokovima.
Miltić nije za desnog beka jer samo srlja napred a ne vraća se nazad da pokrije jer je spor,zato smo i primili dva gola.
I šta mu radi onaj Šćekić na terenu,lik jednostavno ne zna sa loptom a Milošević forsira takvu igru pasova,tu treba Natho da igra umesto njega,a Suma iza napadača.

avatar
BenkovackiManitas31*
Friday, 20.09.2019
04:18

U borbi za trece mesto u grupi, partizan je odigrao nereseni kuci. Onaj Japanac kao sta sam i rekao ranije, treba mu 10 sansi da bi postigao gol. Generalno partizan deluje solidno na terenu, u svakom slucaju bolje nego prosle sezone. Natko je dobar igrac, sigurno najvece pojacanje. Markovic isti kao Japanac

avatar
nenadnenad1234
Friday, 20.09.2019
17:56

Zamisli da taj Japanac (Asano) pored brzine solidne tehnike i kontrole lopte ima i fenomenalnu realizaciju. Pa ne bi bio kod nas da se ne lazemo.

avatar
BenkovackiManitas31*
Sunday, 22.09.2019
13:44

Osim brzine nema nista od navedenog. Jesi video onu situaciju kad izbija na golmana dok mu onaj celavi bek stoji sam na desno a on sutira pravo u golmana. Kasnije celavko 5 min gestakulira prema njemu jer ne moze da se smiri covjek

avatar
Realni Arthur
Thursday, 19.09.2019
23:34

Nisam pratio prvo poluvreme, ali video sam da je rezultat 1 1, pa ne znam kako se okretala igra. Drugo poluvreme sam gledao i mogu da kazem da je Partizan igrao dobro,stvorio sanse, dao gol, i onda nesrecno primio gol iz kontra napada preko veceras veoma loseg Ostojica. Mislim da Partizan ima kvalitetnu, iskusnu i bas dobru ekipu, posebno ofanzivni deo. Sta reci, da je kojim slucajem Djurdjevic umesto tog Sadika ili ovog Asana, mislim da bi se nadavao golova, a mozda i gresim. Najbolji igrac Partizan je ovaj Natho, Markovic tacno igrao kao uvek, nadje se u prilici i nikad da daje gol, znaci to kao da ima neku psihicku barieru pa ga prati celu karijeru, pa zato momak nije uspeo da se zadrzi u klubovima u kojim je igrao. Bravo za Zdjelara uvek da sve od sebe, Miletic, Pavlovic i Scekic pa solidno, Stojke bre, kako si primio taj 2 gol, verujem da od 10 tih situacija sigurno 8 branio, ali ok, sta je tu je, glavu gore momci, uzeli ste bod, jedino me ubija u pojam cinjenica da 60 minuta imali igraca vise, pa valjda je bio red da Partizan dobije ovo, ali ko zna zasto je dobro ovo, koliko se ja secam pre dve godine Partizan je njih dobio u Holandiji, pa zato srecno crno beli!

avatar
paok
Friday, 20.09.2019
06:19

Nije Ostojic kriv negi Miletic, ostao je na centru a gol je pao sa njegive strane. Ne znam sta da ti kazem za Stojkovica, dobio gil sa 6 metara, znaci cist zicer.

avatar
REVØLT
Friday, 20.09.2019
13:52

Obojica su krivi.

avatar
Superliga
Friday, 20.09.2019
08:55

Da si gledao prvo poluvreme tekst bi ti bio mnogo kraci, da nisu dobili crveni karton a vi poklon penal AZ bi istraumirao onu decu za ceo zivot. Najbolji igrac natko izgleda starije od save.....

avatar
pfc11
Thursday, 19.09.2019
23:27

Povedemo 2 1 I umjesto da ih cekamo I razbijemo na kontru mi svi u napad.To mozemo samo mi.

avatar
El Matador PFC-FCB
Thursday, 19.09.2019
23:24

I pre 2 sezone smo počeli remijem protiv YB-a pa smo prezimeli. NAPRED PARTIZANEEEE! Samo jako sad protiv Astane pa onda spektakl protiv Junajteda!

avatar
Alex DeLarge
Friday, 20.09.2019
09:23

Tada niste imali Junajted u grupi... Ovo je mozda bila i najlaksa utakmica u grupi, morali su da pobede...

avatar
REVØLT
Friday, 20.09.2019
09:46

S tim da je taj remi bio u Bernu. I sta smo mi imali od tog prolaska grupe i povoljnog zreba kasnije? Samo jos jedno veliko razocarenje.

avatar
lewa9
Thursday, 19.09.2019
23:18

Tosic i Sadik mi pokidase zivce, Suma i Markec me dokrajcili. Ne razumem cemu uvodjenje Markeca kad igraju bunker i zasto ponovo mali Stevanovic sedi na klupi? Koliko jos sansi Sadik i Suma treba da promase i upropaste da bi sedeli na klupi, a sansa se dala mladim igracima? Ne kazem nista za zalaganje, jesu ginuli, trcali, trudili se, ali to nije dovoljno. Tosic izvede jedan dobar od 20 slobodnjaka, Asanu treba bar 5 cistih sansi da da gol, Markeca da ne komentarisem, prijem pred kraj utakmice i onaj pokusaj loba, stvarno ne znam odakle mu to pade na pamet. Kad smo dali 2 gol umesto da su stali na loptu, smirili igru i cekali jednu dobru kontru i da resimo ovo, oni nastavljaju da srljaju napred, a oni nam naprave visak sa IGRACEM MANJE. Pa Tavamba (koji je bio trom da se ne lazemo) bi dao bar 3 gola veceras. Natko je maestralno odigrao utakmicu, da imamo napadaca koji bi iskoristio bar 50% njegovih lopti, najlaganije bi prosli grupu, ovako ce biti povuci potegni. Ako se ne popravi realizacija, Astana i AZ ce nas pregaziti u te 3 utakmice..

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 20.09.2019
17:16

Marković umesto Tošića je bila dobra izmena na 2:1,samo je Partizan od tog trenutka trebao da igra kao protiv Malatije i iskoristi Asana i Markovića preko kontranapada, a ne da juri u presing i ostavlja prostor za kontru koja je najjače oružje AZ Alkmara ili ako je već hteo da zadrži isti način igre ofanzivni igrači su morali da grizu njihovu odbranu u presingu, a ne da nakon izgubljenih lopti spavaju u ofsajdu, zato smo i primili gol jer su time dopustili lako iznošenje lopte i opasnost za kontranapada.

avatar
lewa9
Sunday, 22.09.2019
09:34

Ako se secas, u Turskoj, kako je usao mali Stevanovic, Partizan je napravio nekoliko dobrih sansi od 80og min (tako nesto je i usao u igru). Markovic od Benfike nema ozbiljnog fudbala u nogama i to se vidi, s toga smatram da i nije neko pojacanje iskreno (mislim, onakav prijem za igraca koji je igrao u Benfici i PL je nedopustiv). Uvodjenje Markeca bih razumeo, da smo mi prepustili AZ-u loptu i da smo cekali kontru, ali ako igras na presing i hoces taj 3 gol, nema logike da uvodis trakaca umesto nekog napadaca, bar po mom misljenju. Mada, meni je jos uvek neshvatljivo kako (Ostojic cini mi se), nije mogao onu loptu bilo kako da zakaci, bas deluje da mu je bila blizu i da mu je falio korak do nje. Inace, slazem se sa ovim delom oko presinga, ako si vec izgubio loptu, a imas igraca vise juri za njom, imaju manje opcija i veca je verovatnoca da ce bunariti u zelji da je ne izgube u opasnoj zoni. Iskreno, ako nam ostane ovakva realzicaija, neka nam je Bog u pomoci..

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 19.09.2019
23:13

Nadam se da su deca videla kako treba da izgleda jedna "skolska" ekipa (mislim na AZ) koja nema tolki individualni kvalitet za nesto vise, ali na terenu iskljucivo rade ono sto znaju, ono sto ne znaju i ne pokusavaju.
Uzeo si bod protiv ekipe koja dolazi iz lige koja je kvalitetnija od tvoje, koja dolazi na tvoj teren gde se nece osecati kao gost, nece biti pritiska domacih navijaca, da se ne lazemo sve je to lepo za ovu decu, ali ona ne vrse nikakav pritisak na gostujuce igrace, a kao slag na tortu ceka ih teren koji je pogodan za njihovu igru. Kad sve saberes bod i nije tako los za pocetak takmicenja.

Druga je stvar sto smo oba gola primili odakle su oni najjaci, iz kontri i sto Lazar Markovic posle bog zna kolko godina jos nije shvatio da ne zna da dribla, da ne treba da radi to.

avatar
Südkurve München
Thursday, 19.09.2019
23:09

'Nate, Alkmaar je projektovan da osvoji LE

avatar
ApishMezayaye
Thursday, 19.09.2019
23:04

Svaka cast momcima, jednostavno danas nije htelo.
Mozda nam se malo i vratilo za srecu iz Norveske :)
Napad iznenadjujuce dobar i kreativan, mislim da bi idealno bilo da se upare Natho i Suma.
Odbrana... stara boljka. Mora tu mnogo da se radi, ali idemo dalje!
Napred Partizan!

avatar
nenadnenad1234
Friday, 20.09.2019
01:12

Pa gde ti u Evorpi mozes igrati 4-1-4-1? Ajde da imamo odbranu koja kiksne jednom u 10 utakmica, ali je nemamo.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Thursday, 19.09.2019
23:04

Navijaci partizana su se sinoc smejali Zvezdi jer je primila 3 gola od jedne od 10 najboljih ekipa na svetu. partizan je veceras primio 2 gola od petoplasirane ekipe holandskog prvenstva iako je imao vise od sat vremena igraca vise. Neka vam to bude za nauk. :D Natko je doktor. Lik nema sta da trazi u partizanu, odskace miljama kvalitetom. Marin i on odskacu toliko od nase lige da je to nerealno. Ocekuje se i izvestalj poznatog strucnjaka kako je partizanu ponisteno 11 golova, kako im je svirano 23 nepostojecih ofsajda, kako su oba gola Alkmara bila neregularna, kako su svi igraci Alkmara zasluzili crvene kartone, kako je skup papa i masona u blizini stadiona uticao na rezultat kao i sastanak mocnih rendzera i teletabisa koji se takodje desavao blizu stadiona u Humskoj 1.

avatar
pfc
Friday, 20.09.2019
19:56

Pa slusaj zec. Mi igramo za gol vise a vi bunker. To ti je odgovor. Sem tog Bajern je igrao nonsalantno u zavrsnici i cini mi se sa jedno 50% snage. Da im je bila potrebna od 5 razlike dobili bi vas sa 8-0

avatar
Südkurve München
Thursday, 19.09.2019
23:02

Bas me interesira kaj mrzitelji CZ imaju rec na ovu bruku Partizana

avatar
pfc
Friday, 20.09.2019
19:52

A mene interesuje sa kojim ti pravom se sprdas sa tim hrvatskim narecjem. Ti koji ne priznajes Republiku Srpsku.

avatar
Vidicnemanja
Thursday, 19.09.2019
23:01

Katastrofa od trenera,umesto da stane na loptu posle vodeceg gola,igraci srljaju nepromisljeno,pogotovo miletic koji je umesto beka igrao ofanzivno krilo a pritom nema ni centarsut ni prodor.Potpuno beskorisan u napadu i igrac manje u odbrani i zahvaljujuci tome partizan prima drugi gol.Jednostavno njemu treba zabraniti da prelazi centar,kao i pavlovicu koji nema ni pas ni sut glavom.Strasno je koliko nedostaje centarfor sa iskustvom.

avatar
REVØLT
Friday, 20.09.2019
09:44

I Ostojic je umnogome zas*ao kod drugog gola.

avatar
Alexander Stonsky
Thursday, 19.09.2019
22:59

Sve pohvale i za jedne i za druge, Holanđani veoma nezgodna, mlada, poletna ekipa, nažalost Miletić i Ostojić, koji je večeras sjajno odigrao, nisu mogli da ih isprate. Asano se ispromašivao, Sadik odradio ogroman posao, a Natko doktorski stvarno, lik je klasa. Falilo je koncetracije u završnici, posebno kod Asana, ali šta sad da se radi. Imam utisak da smo izgubili 2 boda, a ne dobili 1, ali daleko je kraj, može se ovo proći.

avatar
Marko023
Thursday, 19.09.2019
22:58

Da li je moguce Mileticu da si najgori u Partizanu od Napretka na ovamo? Sama tvoja pojava na terenu iritira. Svaki pokusaj preko tebe je gol sansa. Sednem da pogledam utakmicu posle ko zna koliko vremena i covek me toliko iznervira da sam hteo TV da razlupam. Ubaciti bilo kog klinca iz Teleoptika a ovu volinu poslati na tribine. I Šćekića pod ruku sa njim.

avatar
paok
Friday, 20.09.2019
06:24

Sto ste svi pameti. Shvati da on nije bek, a sto ide tako visoko to je zato sto se od njega trazi. On je stoper. Sto ne kazes nista za Tosica, krilo koje ide iskljucivo u sredinu.

avatar
Vidicnemanja
Friday, 20.09.2019
18:53

Ako vec ide napred onda neka nauci da centrira,da se brzo vraca nazad kad protivnik ima loptu,da ne bude najistureniji igrac uvek nego po potrebi.Ovo nije amaterski igrac nego profesionalac sa solidnom platom.Zato neka vezba to sto mu nedostaje.

avatar
Marko023
Friday, 20.09.2019
15:08

Na Tošića sam zaboravio. Ovo sam pisao sinoc, silno iznerviran I slazem se sa tobom. Zaboravih da se upitam kako smo dozvolili sebi da nemamo u timu ni jednog božijeg desnog beka, pravog beka,makar to bio i Vuličević. A onda ćelavi na štopera umesto Ostojića koji ispada kao iz voza kod prvog gola.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 19.09.2019
22:57

Asano 4 šanse, Sadik 1 šansu, Suma 1 šansu, Marković 1 šansu, pa Natko da ima bar jednog golgetera napred imao bi po 3+ asistencije po utakmici kako ih je kljukao loptama. Osim očajne završnice Partizan je prosuo 2 boda i poklonio 1 AZ Alkmaru zbog katastrofane taktike nakon vođstva, pa sigurnije smo igrali na nerešeno nego kada smo poveli. Čemu jurenje po terenu i ostavljen aerodrom za njihove brzance u napadu? Fudbal bez taktičke discipline i bez završnice najisturenijih.

avatar
Consigliere 1927
Friday, 20.09.2019
09:28

A cekaj ladno ces mi reci da po tebi niste pobedili sinoc? Neverovatno nesto...

avatar
Consigliere 1927
Sunday, 22.09.2019
02:59

Ovo nisu navijaci ovo su deca, vi nemate navijace imate 3 frakcije od 500-1000 ljudi. Kakvi navijaci crni, na 3 strane se delite ne bi li vas vizuelno bilo vise. Ti si samo mali Partizan!

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 20.09.2019
17:02

Neverovatno je da je u jednom trenutku svih 22 igrača na terenu bilo na polovini zvezde na Alijanc Areni, neverovatno je Partizan ima više navijača kada mu UEFA zabrani navijače nego pre 4 godina protiv istog tog AZ Alkmara. Važno je da ste vi nesrećno izgubili u Minhenu :D

avatar
Consigliere 1927
Thursday, 19.09.2019
22:57

Partizan je bas crn!

avatar
paok
Friday, 20.09.2019
06:25

A vi ste bili bas ful, igrala se viktorija.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 22.09.2019
23:43

Neko je večeras igrao sa Partizanom, a neko se igrao sa zvezdom ahahaha

avatar
Consigliere 1927
Saturday, 21.09.2019
09:33

Pa neko igra sa Bajernom, a neko na sudijske greske uzme bod nekom AZ Alkamaru koji nema 10 meceva lige sampiona od osnivanja kluba...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 20.09.2019
20:32

E, a kad je ušao Nojer u kadar na zvezdinoj polovini u toku igre pomislio sam da je upao neki navijač. Kažem sebi, odakle Nojer na zvezdinoj polovini u toku igre hahahaha

avatar
⭐♦ povratka kralja
Friday, 20.09.2019
15:16

Neko od Bajerna u gostima primi 3, neko od Alkmara kuci 2. Razlika je. :)