KRAJ: Partizan - AZ Alkmar 2:2

Novosti online

19. 09. 2019. u 20:01

Fudbaleri Partizana odigrali su 2:2 (1:1) sa Az Alkmarom na premijeri grupne faze Lige Evrope

КРАЈ: Партизан - АЗ Алкмар 2:2

Foto: K.Mihajlović

Fudbaleri Partizana i AZ Alkmara igrali su večeras u Beogradu nerešeno 2:2 u prvom kolu Grupe L Lige Evropa.

Golove za Partizan postigao je Bibras Natho u 42. minutu iz jedanaesterca i 61, dok su pogotke za AZ Alkmar postigli Kalvin Stengs u 13. i Miron Boadu u 66.

Meč je loše počeo po crno-bele, iako su prevashodno dvaput pretili šutevima sa ivice šesnaesterca, ali je lopta oba puta završila malo preko gola.

Gosti iz Holandije poveli su posle odličnog kontranapada u 13. minutu. Nakon jedne dubinske lopte ka Usami Idrisi, koji se oslobodio Bojana Ostojića, te uposlio Mirona Boadua, a ovaj usamljenog Kalvina Stengsa AZ Alkmar poveo je sa 1:0.

Primljeni gol nije mnogo promenio u igri Partizana, ali su crno-beli zaigrali nešto ofanzivnije. Posle dobre lopte ka Asanu u 27. minutu koji je "izbio" sam ispred golmana holandskog tima, Jonas Svenson ga je oborio s leđa i zaradio direktan crveni karton.

Igrač više doneo je dosta promena na terenu, Partizan je imao potupunu inicijativu, ali do izjednačenja nije uspeo da dođe pre 42. minuta i to iz jedanaesterca. Umar Sadik posle kontakta s Vujtensom pao je u šesnaestercu AZ-a, sudija je pokaza na belu "tačku", a siguran izvođač bio je Natho.

U drugom delu Partizan je nastavio sa inicijativom, Natho je bio najistaknutiji, a upravo je on u 61. minutu posle jedne odbijene lopte, odnosno šuta Sadika u stativu, pogodio za preokret.

Delovalo je u tim trenucima da je Partizan na pragu pobede, ali je AZ Alkmar posle jedine akcije u drugom delu došao do izjednačenja.

U 66. minutu Stengs je uzvratio asistenciju Boaduu koji je pobegao Miletiću, utrčao u šesnaesterac i preciznim udarcem sa oko sedam metara savladao Vladimira Stojkovića.

Partizan je do kraja meča imao nekoliko prilika, a najbolju je propustio Lazar Marković kada je sa oko 10 metara pokušao da lobuje golmana AZ Alkmara, ali je lopta završila preko gola.

Usled kazne Disciplinske komisije Evropske fudbalske unije, prema kojoj nije bilo karata slobodnoj prodaji, već je besplatan ulaz omogućen samo dečacima i devojčicama iz škola fudbala širom Srbije i regiona, uzrasta do 14 godina.

Utakmica na stadionu Partizana igrana je pred nešto više od 15.000 dece.




SASTAVI

PARTIZAN: Stojković - Miletić, Pavlović, Ostojić, Urošević - Šćekić, Zdjelar, Tošić, Natho, Asano - Sadik.


foto K.Mihajlović

AZ ALKMAR: Bizo – Svenson, Flar, Vujtens, Vijndal – Mitdsjo, De Vit, Kompajners – Stengs, Badu, Idrisi.


PARTIZAN JURI 102. POBEDU U EVROPI

Duže od pola veka traje evropska misija Partizana. Crno-beli su bili pioniri Kupa šampiona, odigrali su prvu utakmicu u istoriji elitnog takmičenja, a do današnjeg dana 51. sezonu su deo međunarodne scene i skupili su 257 mečeva u kontinentalnim kupovima. Utakmica večeras sa AZ Alkmarom u Ligi Evrope biće 258. nastup Partizana u Evropi, a dosadašnji bilans je gotovo – polovičan. Crno-beli imaju 101 pobedu i tačno 100 poraza, uz 56 remija! Gol-razlika je u debelom plusu: 381 postignuti i 345 primljenih golova. Dakle, crno-beli večeras jure 102. pobedu u Evropi...


JUNAJTED IMA LAK ZADATAK

U drugom meču Grupe L Mančester junajted će, takođe od 21.00, dočekati Astanu. "Crveni đavoli" ne bi trebalo da kiksnu u ovoj utakmici i očekuje se njihova rutinska pobeda.



Foto M.Vukadinović


ITALIJAN NA CENTRU

Glavni sudija utakmice na stadionu Partizana biće Marko Gvida, 38-godišnji Italijan


PUNI SE ISTOČNA I ZAPADNA TRIBINA, OTVARA SE I SEVER

Puni su istočna i zapadna tribina, uprava Partizana odlučila je da otvori i severnu. S obzirom na kaznu UEFA, ovoj utakmici crno-belih će prisustvovati samo deca iz raznih škola fudbala, baš kao što je to bio slučaj na meču sa Moledom.


foto K.Mihajlović


se dolazak više od 20 000 klinaca, a prema rečima direktora crnobelih, prema poslednjim informacijama , biće oko 22 000 dečaka.


foto K.Mihajlović


foto K.Mihajlović


20.000 MALIŠANA NAPRAVILO SJAJNU ATMOSFERU U HUMSKOJ

Fudbaleri Partizana večeras dočekuju ekipu AZ Alkmara u prvom kolu Lige šampiona u nesvakidašnjoj atmosferi.


Kako je i najavljeno, oko 20.000 dečaka i devojčica došlo je da podrži izabranike Sava Miloševića na otvaranju takmičenja u Evropi.

foto K.Mihajlović

Crno-beli zbog kazne Uefe meč protiv holandske ekipe igraju bez navijača, ali je im je dozvoljeno prisustvo deci do 14 godina iz škola fudbala sa teritorije Srbije i Republike Srbije i oni su večeras u potpunosti ispunili zapadnu i istočnu tribinu stadiona u Humskoj.

foto K.Mihajlović



foto K.Mihajlović


PRVA ŠANSA ZA PARTIZAN, NATHO U GLAVNOJ ULOZI

Šansa za Partizan u trećem minutu.Urošević je na levom boku proigrao Asana, Tošić je očajno reagovao na centaršut Japanca, ali je lopta došla do Nathakoji je sa 15 metara tukao bolje od saigrača, ali ipak neprecizno, oko metar iznad prečke.


GREŠKA ASANA

Asano je bio u dobroj šansi, mogao je da asistira do Sadika, ali nije dobro to odradio pa je na kraju lopta pripala golmanu AZ Alkmara. Dobra prilika. Mogli bi brzi igrači Partizana da naprave velike probleme odbrani AZ Alkmara.


ALKMAR UMALO DA POVEDE

Najbolja prilika na meču za Alkmar u sedmoj minuti. Odbrana Partizana bila je razređena, a zapretio je Badu. Nedostajalo mu je manje od metar da savlada Stojkovića, pa je ostalo 0:0.


PARTIZAN OPASAN U KONTRAMA

Crno-beli žele da privuku igrače Alkmara na svoju polovinu, a onda da ih nakon osvojene lopte ugroze iz kontranapada. Sadik nije uspeo da centrira u sredinu ka Asanu, već samo da uputi povratnu loptu ka Tošiću, koji je sa 20 metara šutirao iznad prečke.


foto K.Mihajlović


ALKMAR VODI U HUMSKOJ

GOOOOOL. Prelepa akcija, Alkmar vodi. Ovo je bilo lepo izvedeno od strane gostujućih fudbalera. Trojica igrača koji u proseku imaju 20 godina izigrali su kompletnu odbranu Partizana, a na kraju je "poentirao Stegns – 0:1.


OPET ŠANSA ZA NATHA

Prva šansa za Partizan posle gola gostiju. Udarac Natha sa distance, ali pravo u golmana Bizota.


CRVENI ZA ALKMAR!

Holanđani imaju igrača manje od 28. minuta. Asano je pokazao svoju hitrost i pretrčao protivnika. Svensen nije video drugu opciju nego da sruši Japanca, a s obzirom da je bio poslednji igrač odbrane dobio je crveni karton, zasluženo


LOŠ SLOBODNjAK TOŠIĆA

Faul nad Asanom doneo je Partizanu slobodan udarac sa nekih 18 metara od gola. Tošić je šutirao, ali je jedva dobacio do sredine živog zida.


IDRISI IZLAZI IZ IGRE

Trener Alkmara Arne Slot povlači iz igre opasnog Idrisija i uvodi 19-godišnjeg japanskog defanzivca Sugavaru.


ASANO PROPUSTIO VELIKU ŠANSU

Natho je fenomenalno centrirao do Asana, a Japanac imao čistu poziciju pred golom Alkmara. Išao je glavom na loptu, ali je katastrofalno odreagovao.


foto K.Mihajlović


PENAL ZA PARTIZAN!

Sadik je pao u kaznenom prostoru Alkmara, a italijanski sudija je sačekao par sekundi i dosudio penal. Vutens je vukao Sadika sve vreme i na kraju ga oborio.


NATHO, RUTINSKI – 1:1!

GOOOOOOOL! Hladnokrvni Izraelac je poslao loptu u jednu, a golmana u drugu stranu. Vrhunski izveden penal za izjednačenje!



foto K.Mihajlović


POLUVREME

Gotovo je prvo poluvreme, rezultat je 1:1. Partizan ima i igrača više, tako da ima sve uslove da u drugih 45 minuta napadne sva tri boda.




POČELO DRUGO POLUVREME

Počelo je drugo poluvreme, nema izmena u ekipama. Partizan ima igrača više i šansu da napadne pobedu. Sada tim Sava Miloševića mora da igra hrabro i ofanzivno.


ŠANSA ZA PARTIZAN!

Dve šanse za Asana u 30 sekundi, dve velike šanse, ali Japanac očigledno nije toliko koncentrisan u završnici. Naljutio se Miletić što ga Asano nije proigrao u prvoj šansi...


VOĐSTVO PARTIZANA 2:1

GOOOOOOOOOL– Partizan vodi!Sadik se odlično kretao i došao u veliku šansu, ali pogodio stativu. Na sreću po igrače Partizana lopta se odbila do Natha, a on pogodio gol!Partizan vodi 2:1!


ALKMAR IZJEDNAČIO

GOOOOLZaspala je kompletna odbrana Partizana, kao da niko nije ni očekivao da će Alkmar napasti. Boadu je odjednom ostao sam pred Stojkovićem, šutirao precizno i izjednačio - 2:2!


PARTIZAN KONSTANTNO NAPADA

Crno-beli su u konstantnoj ofanzivi, ali pravih prilika nema. Marković je pokazao zavidnu brzinu i izborio korner, ali iz njega nije bilo ničeg opasnog.


ZICER ZA SUMU

Odlična lopta za Sejdubu Sumu, njegov okret, ali nije pogodio! Au, ovo je bila velika prilika!


MARKOVIĆ PROMAŠIO STOPOSTOTNU ŠANSU

Kakva je ovo prilika bila. Marković je ostao sam kao duh, ali loše primirio loptu i pokušao da lobuje golmana Alkmara. Ovo je bila najbolja prilika za Partizan u završnici meča.




TRI MINUTA NADOKNADE

Partizan napada, sudija je produžio tri minuta meč u Humskoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Столар

19.09.2019. 22:26

од сада надаље на нашим стадионима допустити публику само до 15 година.

Milan Galic

19.09.2019. 22:58

Dobra uvertira. Bravo za Partizan.Deco hvala.Pioniru bili ste sjajni.Ala vera.

Mija Pećanac

19.09.2019. 23:07

Imali smo sve : igru ,rezultat ,šanse ali je hvalilo inteligencije i nekoga u napadu ko ume da pogodi prazan go .Šteta !

Ercov 78

19.09.2019. 23:09

Šteta jer je propuštena prilika da se osvoje 3 boda protiv jako kvalitetne ekipe.