Turci grade fabriku u Ćupriji, najavljuju plate veće od prosečnih

"Feka automotiv", kompanija za proizvodnju auto-delova, u Ćupriji gradi fabriku vrednu 11 i po miliona evra, u kojoj bi početkom 2020. godine u prvoj fazi trebalo da se zaposli 130 radnika. U tamošnjoj Industrijskoj zoni uz Koridor 10 već radi jedna kineska kompanija, a ugovore o zakupu hala potpisao je još jedan investitor iz Kine.

Najzahtevniji radovi na podizanju hale od oko osam hiljada kvadrata su završeni. Opština je turskoj kompaniji "Feka automotiv" dala četiri hektara zemljišta za izgradnju fabrike. Oni bez posla sa nestrpljenjem čekuju nove pogone.

Ćupričani od investitora iz Turske očekuju mnogo, jer većih proizvodnih pogona u tom gradu nema.

Ipak, i manji pogoni poput kineske kompanije "Jurofiber", koja proizvodi predivo, rastu, pa će oni uskoro preuzeti i radnike "Tibet mode" i proizvoditi čarape.

U kinesku četvrt, kako je Ćupričani zovu, do kraja godine dolazi još jedan investitor, koji proizvodi plastične granule.

Kuansi He iz kompanije "Džong čao" navodi da su imali dobru saradnju sa opštinom.

"Paralelno smo sa dobijanjem dozvola radili i uvoz mašina. Investiraćemo dva miliona evra i zaposliti 50 radnika", najavio je He.

Pomaci u privredi povećali i opštinski budžet

Da pomaka u privredi Ćuprije ima govori i bolje stanje u lokalnom budžetu, u kojem je povećan priliv poreza na zarade.

Turska kompanija "Feka automotiv" najavila je veće plate od trenutnog proseka u opštini.

Ninoslav Erić, predsednik opštine Ćuprija, ističe da su odnos prema investitoru postavili tako da im je to najbitniji cilj.

"Kada se tako postavite prema investitoru, investitor to prepozna i vidi da je u prethodnom periodu neko investirao u Ćupriju i da je brzo došao i do dozvole i do svega", kaže Erić.

Vlasnici "Feka automotiva" otvaranje fabrike najavljuju za kraj ove ili početak naredne godine.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво