NIJE PARTIZAN JEDINI NAŠ PREDSTAVNIK U LE: Čak 22 naša fudbalerana večeras su na terenu!
Foto: Profimedia

Dominacija

NIJE PARTIZAN JEDINI NAŠ PREDSTAVNIK U LE: Čak 22 naša fudbalerana večeras su na terenu!

Fudbal -

Ko sme na crtu Dva tima mogu da se naprave od Srba koji igraju ove sezone u Ligi Evrope, ne računajući Partizan, koji je sinoć dočekao AZ Alkmar u prvom kolu grupe L

Nikad više srpskih igrača na evrosceni! Pored 11 fudbalera u Ligi šampiona, Srbija može da se pohvali i sa čak 22 igrača u Ligi Evrope. Dakle, sve ukupno tri kompletna tima. Uz Zvezdu i Partizan... Dakle, pet celih ekipa sa srpskim igračima bismo mogli da sastavimo!

Impozantan podatak, posebno ako se zna da u LŠ i LE učestvuju 64 ekipe. Naš fudbal zauzima bitno mesto na evropskoj sceni i ovoliki broj fudbalera je samo potvrda toga. Pitanje je zašto nam reprezentacija nema adekvatne rezultate kad vidimo koliku bazu igrača imamo. I to igrača koji igraju bitne uloge u svojim timovima.

Što se tiče Lige Evrope, prvo ime među našima je bez dileme Nemanja Matić, vezista Mančestera.

Najviše na Kipru

Odmah uz njega su Rimljani - Aleksandar Kolarov i Sergej Milinković Savić. Kad im dodamo srpske trio iz Ajntrahta, Ljajića iz Bešiktaša, Maksimovića iz Hetafea, Gudelja iz Sevilje..., dolazimo do skupa sve sjajnih fudbalera koji igraju bitne uloge u svojim ekipama.

Tim koji ima u svojim redovima najviše Srba je APOEL. Za Kiprane igraju čak četvorica momaka rođenih u Srbiji. Jedan je doduše i državljanin Švajcarske, reč je o Draganu Mihajloviću.

Srpski Frankfurt

Odmah iza njih je Ajntraht. Srpski trio u Frankfurtu čine Kostić, Gaćinović i Joveljić. U Slovanu imamo dva fudbalera i to je kraj spiska ekipa gde imamo više od jednog igrača.

foto: Kurir

Kurir.rs / Miloš Bjelinić

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track