Hronika

Mostarac se pokušao otrovati tabletama, tvrdi da je Irma pala u stanu

Mostarac se pokušao otrovati tabletama, tvrdi da je Irma pala u stanu
Foto: Avaz | Mostarac uhapšen kada se vratio na mjesto zločina

​SARAJEVO - Senad Basarić (59), osumnjičeni za ubistvo Irme Forić (53), pripadnice Granične policije BiH, na saslušanju u policiji izjavio da je nakon njene smrti pokušao da izvrši samoubistvo, kazao je za Avaz njegov advokat Omar Mehmedbašić.

"On je izjavio da ju je volio i da su se trebali vjenčati. Tog dana bili su na planini. Rekao je da je ona pala u stanu, te da kad je shvatio da je mrtva, popio je 30 tableta da se ubije. Nošen strahom, on je sa njenog mobitela, slao poruke njenoj kćerki da se ne vidi da je mrtva", kazao nam je Mehmedbašić.

Basarić je uhapšen jutros u 7.30 na području sarajevske opštine Novi grad.

Forićeva je dan ranije pronađena mrtva u svom stanu u Ulici Ramiza Salčina u Sarajevu. Imala je više rana na vratu i povreda po tijelu nastalih najvjerovatnije dva-tri dana ranije tupim predmetom. Neki mediji su objavili da je ubijena nožem, ali, ipak, to će zvanično biti poznato nakon obdukcije tijela, koja će pokazati i kada je tačno ubijena nesrećna žena.

Pročitajte: U stanu u Sarajevu ubijena pripadnica Granične policije BiH

Da se Forićevoj nešto desilo posumnjala je porodica, koja navodno danima nije mogla stupiti u kontakt s njom, a njeno tijelo u srijedu je pronašla kćerka, o čemu je u 16.20 obavijestila policiju.

Kako saznajemo, nakon uviđaja koji su sa policijom MUP-a Kantona Sarajevo obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva i sudski vještak medicinske struke utvrđeno je da je smrt nastupila nasilno te je tijelo prevezeno u prosekturu Bare, kako bi se obavila obdukcija.

Za njenim nevjenčanim suprugom koji je pobjegao iz grada uslijedila je potraga, a on je, navodno, nakon zločina otišao ne odajući komšijama utisak da se desilo nešto neobično i niko nije sumnjao na najgore.

Pročitajte: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo pripadnice Granične policije BiH

Ono što se nezvanično pominje je i to da se treći dan nakon krvavog zločina Basarić vratio do zgrade kako bi izvidio situaciju, ali je tu naišao na policijsku sačekušu i morao se predati.

Navodno su ubijena žena i njen nevjenčani suprug, kojeg je upoznala putem Facebooka, ovih dana planirali vjenčanje. Nesrećna žena nedavno je proslavila rođendan i niko nije slutio najgori scenario, za koji se sumnja da je zločin iz strasti.

Forićeva je ranije bila udata za generala Sakiba Forića, koji je ambasador BiH u Pakistanu, od kojeg se razvela i udala za muškarca koji je umro, a planirala je život sa Basarićem, koji je navodno bio vrlo ljubomoran. Osumnjičeni je nakon kriminalističke obrade u policiji predat u Tužilaštvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije