Džastin Trido se kaje što se maskirao u crnca

Kanadski premijer Džastin Trido izvinio se što se našminkao da bi izgledao kao crnac na zabavi s temom "Arapske noći" 2001. godine, kada se neobična fotografija s te proslave i pojavila u javnosti. Inače, u Kanadi su u toku pripreme za izbore koji će se održati za manje od pet nedelja.

Slika 29-godišnjeg Džastina Tridoa s licem koje je zatamnio šminkom, glavni je izazov za vođu koji često govori o potrebi borbe protiv rasne diskriminacije i koji u svom kabinetu ima tri istaknuta ministra indijskog porekla.

"Trebalo je tada da znam više, ali nisam. Duboko žalim što sam to učinio", rekao je Trido novinarima pošto je magazin Tajm objavio sliku. Takođe je dodao da je obukao Aladinov kostim i stavio šminku.

"Nisam to smeo da učinim... bilo je glupo", rekao je Trido.

Na slici se vidi kako nosi turban i beli ogrtač, s licem prekrivenim tamnom šminkom.

Trido je u tesnoj borbi s konzervativnim liderom Endruom Širom uoči saveznih izbora zakazanih za 21. oktobar.

Šir je napomenuo da je "izuzetno šokiran i razočaran" fotografijom, i da je to šminkanje delo otvorenog podsmeha i rasizma.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво