Vesti

0

Trifunović: PSG još nije doneo odluku o bojkotu, pogotovo je neće doneti ako neko vrši pritisak

Autor: MIM

Izvor: Beta

Trifunović: PSG još nije doneo odluku o bojkotu, pogotovo je neće doneti ako neko vrši pritisak

Izvor: Foto: Beta / Emil Vas

"Niti ćemo je (odluku) doneti zato što je tako neko ufiksirao bez ikakvog prethodnog pomena i dogovora. Pogotovo je nećemo doneti ako taj neko još počne i da vrši pritisak", rekao je Trifunović u intervjuu za NIN.

Naveo je da odluka zavisi od mnogo posloženih faktora kao što je ishod razgovora na Fakultetu političkuh nauka (FPN) i to da li će se nešto suštinski promeniti u pogledu izbornih uslova.

"Ako se to ne desi u dogledno vreme, onda je ta najskuplja srpska reč 'bojkot', koja je čak i 'Kosovo' vratila u magacine, vrlo izvesno rešenje. No, bojkot nikako ne sme biti cilj, već sredstvo", naveo je Trifunović.

Komentarišući to što se određeni potezi PSG-a tumače kao "priprema za učešće na izborima", Trifunović je naveo da je jedini način na koji ti potezi mogu da se tumače poštovanje i sprovođenje Sporazuma sa narodom, koji je, kako je ocenio "sporan i neprecizan u previše tačaka".

"Prilično nesavršen i nezavršen dokument pun rupa, ali smo ga potpisali kao akt dobre volje i poštovaćemo ga do kraja", rekao je Trifunović.

Govoreći o najavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića o dolasku OEBS-a nekoliko meseci pre izbora kako bi se utvrdilo da su svi izborni uslovi fer i pošteni, Trifunović je naveo da je to "dobro, ali da nije dovoljno".

"OEBS nadgleda izborni proces, a ne kreira ga. Ali je svakako dobar signal da Evropa od Srbije nije baš skroz digla ruke i da ipak vide šta se ovde dešava", rekao je Trifunović.

Trifunović je izjave Vučića da će "PSG preći cenzus" ocenio kao deo njegovog potkusurivanja sa liderima Saveza za Srbiju (SzS) Draganom Đilasom i Vukom Jeremićem i ostalim višegodišnjim rivalima.

"Da im pokaže da je tamo neki pokret koji nema pas za šta da ujede, koji okuplja neke nove ljude i na čijem je čelu propali narkoman koji krade pare od bolesne dece, jači od njih koji su profesionalci i čije organizacije grade prekaljeni političari", rekao je Trifunović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR