KO JE NEBOJŠA ŠARANOVIĆ, KUPAC AKCIJA “KRAŠA”: Od Miškovićevog saradnika do kiparskog biznismena i srpskog kralja papira

E. B. T.

19. 09. 2019. u 08:00

Kupovinom "Baninija" 2017. jasno je stavio do znanja da svoje poslovanje planira da razvija i u oblasti konditorske industrije

КО ЈЕ НЕБОЈША ШАРАНОВИЋ, КУПАЦ АКЦИЈА “КРАША”: Од Мишковићевог сарадника до кипарског бизнисмена и српског краља папира

Nebojša Šaranović (levo) u društvu Ivane Veselinović i Miroslava Miškovića Foto Privatna arhiva

NEBOJŠA Šaranović bio je jedan od najbližih saradnika Miroslava Miškovića i među prvih pet zaposlenih u preduzeću "Delta M" 1991. godine. Kako "Novosti" saznaju, pokazao je izuzetan talenat za trgovinu i 1993. u dogovoru sa Miškovićem odlazi u Rusiju zbog poslovanja kompanije, mada nije znao ni reč ruskog. Brzo je naučio jezik, a zahvaljujući izuzetnim hazarderskim veštinama uspeo je za ovo preduzeće da napravi velike poslovne operacije. Među njegove najveće uspehe ubraja se kupovina 1994. godine većinskog paketa u ruskom gigantu "Bajkalskom celuloznom kombinatu".


U "Delti" je radio do 2004, kada se osamostalio i počeo da kupuje različita preduzeća. Sada je vlasnik kiparske investicione grupacije "Kapa star limitid". Poznat je i kao "kralj papira" jer poseduje tri fabrike papirnih proizvoda. Vlasnik je Fabrike kartona "Umka" Beograd, "Papir servisa FHB" Beograd, "Ekostar paka" Beograd i fabrike biskvita i keksa "Jafa" Crvenka i "Banini" Kikinda.

Zanimljivo je da je "Kraš" hteo 2010. godine da kupi fabriku slatkiša "Jafa" Crvenka, a Šaranović ih je tada odbio. Kupovinom "Baninija" 2017. jasno je stavio do znanja da svoje poslovanje planira da razvija i u oblasti konditorske industrije.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)