ORLOVI PRVI U GRUPI: Odbojkaši Srbije ubedljivi protiv Belgije

S. K.

18. 09. 2019. u 22:07

Ekipa Slobodana Kovača odigrala je još jedan kvalitetan meč na kontinentalnom šampionatu i upisala novu maksimalnu pobedu, a domaćinu nanela prvi poraz

ОРЛОВИ ПРВИ У ГРУПИ: Одбојкаши Србије убедљиви против Белгије

Odbojkaši Srbije Foto: Cev.eu

Raspevana i neumoljiva Srbija. Razigrani odbojkaši ostvarili su prvi cilj na 31. EP u Sloveniji, Holandiji, Belgiji i Francuskoj, jer su pobedom nad Belgijancima od 3:0 (25:19, 25:21, 25:19) osigurali prvo mesto u grupi B. „Orlovi“ će se sutra (20.30) sastati sa autsajderom, Austrijom, ali je jasno da će početi da kuju taktiku za osminu finala, u kojoj će se 21. septembra sastati sa četvrtom selekcijom iz grupe D, najverovatnije Češkom.


Izabranici Slobodana Kovača su odigrali izvanredno protiv neugodnog domaćina. Izvanredno su servirali, napadali, sigurno primali servis, odlično se branili i blokirali. „Đavoli“ nisu imali rešenje za Nemanju Petrića i drugove, tako da su na kraju sportski priznali poraz.



- Navijači su napravili fantastičnu atmosferu. Igrali smo baš dobro. A nije baš lako da se baš tako odigra od prve do poslednje lopte. Pravili smo razliku na servisu, bloku, odlično igrali odbranu, bili izvanredni u napadu. Belgijanci su menjali igrače, pokušavali da naprave preokret, ali smo uvek imali odgovor. Samo da nastavimo u takvom ritmu – istakao je tehničar Nikola Jovović.


Naši su krenuli agresivno, odlučno, neumoljivo, poremetili su domaćina i lako stigli do 12:5. Međutim, Belgijanci se nisu predavali, uspeli su da se vrate u igri i primaknu na 17:19. Srećom, Srbi su sačuvali mirnoću, vratili su plus pet i Podraščanin je stavio tačku na prvi set.



U drugom setu rival je 5:8 pretvorio u 9:8, pretio sve do 13:11, kada su „orlovi“ servisima Petrića i lucidnim potezima Kovačevića vratili vođtstvo od 16:13, koje nisu do kraja seta ispuštali.


Belgijanci su pokušavali da se vrate u trećem setu. Diktirali su ritam do 9:7, da bi Srbi, sada na servis opasnog Atanasijevića preokrenuli na 11:9. Od tada su naši dominirali terenom, lagano uvećavali prednost i domaćin je kod 20:16 shvatio da nema šta da traži protiv neumoljive čete Slobodana Kovača.


DVORANA: „Loto arena“ u Antevrpenu. Gledalaca: 4.400. Sudije: Akinči (Turska) i Dobrev (Bugarska).

BELGIJA: Van der Dris 9, Turlinks 4, Dero 13, D`Hulst, Grobelni 7, Stur (libero), Van de Verde 3, Van der Vord 3m Ribens (libero), Kosmans, Valkje, Ruso 3, Batens, Kolman 4. Poeni – napad: 35, blok: 11, servis: 0, greške rivala: 13 (9 iz servisa).

SRBIJA: Okolić, Kovačević 13, Petrić 6, Ćirović, Peković (libero), Krsmanović, Ivović 4, Jovović 2, Atanasijević 18, Luburić, Majstorović (libero), Podraščanin 7, Lisinac 7, Todorović. Poeni – napad: 47, blok: 7, servis: 3, greške rivala: 18 (10 iz servisa).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)