MINISTAR POLICIJE  NEBOJŠA STEFANOVIĆ ODGOVORIO NA OPTUŽBE: Moj otac se ne bavi izvozom oružja
Foto: Marina Lopičić

Jasno

MINISTAR POLICIJE NEBOJŠA STEFANOVIĆ ODGOVORIO NA OPTUŽBE: Moj otac se ne bavi izvozom oružja

Politika -

Reagovanje na laži: Srbija ne izvozi oružje u Jemen, već isključivo u zemlje koje imaju međunarodnu dozvolu. Firma GIM nije u vlasništvu mog oca, rekao je ministar Nebojša Stefanović

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović negirao je navode da je firma GIM, koja se bavi izvozom oružja, u vlasništvu njegovog oca Branka Stefanovića i istakao da njegov otac nije vlasnik te, niti bilo koje firme koja se bavi izvozom naoružanja. - Moj otac nije vlasnik te firme niti ima bilo kakve veze sa izvozom oružja - rekao je Stefanović odgovarajući na pitanje o tvrdnjama portala Arms voč u kojima se dovode u vezu njegov otac i izvoz oružja u Saudijsku Arabiju, odakle ono kasnije odlazi u Jemen.

Parče papira

Stefanović je naveo da Arms voč nije međunarodni portal, da je registrovan u Bugarskoj i da ga prati stotinak ljudi. Podsetio je da su se povodom tog pitanja oglasili Ministarstvo odbrane i firma „Krušik“ i više puta pružili konkretne podatke. - Kad se svi oglase i daju podatke, onda morate da se branite od nečega što je neko naveo na parčetu papira i rekao da je to istina. Državne institucije su ponudile konkretne dokaze, a moj otac s tim nema nikakve veze - rekao je Stefanović. Naglasio je da Srbija ne izvozi oružje u Jemen, već isključivo u zemlje koje imaju međunarodnu dozvolu i koje nisu pod međunarodnim sankcijama.

Kontraoptužbe

Stefanović je primetio da se tema o izvozu oružja pominje kad se pomene 60 milijardi dinara koje su prošle preko računa Dragana Đilasa i kada se pomene korupcija u redovima bivše vlasti.

Podsetimo, predstavnici dela opozicije ranije su optužili predsednika Srbije Aleksandra Vučića i oca ministra Stefanovića, Branka Stefanovića, da stoje iza izvoza iz Srbije u Saudijsku Arabiju oružja, koje preko posrednika navodno završava u Jemenu.

Kurir.rs/ Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track