Kako je prelazni rok u Engleskoj ubio cenu Basu Dostu

Vreme čitanja: 1min | sre. 18.09.19. | 14:02

Ostali se ne gađaju milionima

Čudnovati su zakoni fudbalski. Pisani i nepisani. Tako može da se desi da igraču koji ama baš ništa nije uradio za tih 24 časa, cena se odjednom prepolovi. Zbog nekih drugih tokova, događaja, negde daleko od njega.

Takva priča se dogodila Basu Dostu, napadaču Ajntrahta iz Frankfurta. Prošle sezone je bio igrač Sportinga iz Lisabona i nemački klub ga je hteo. Početni pregovori ovog leta nisu uspeli, sve je išlo sporo, činilo se da do dogovora neće doći.
Mi smo dugo bili zainteresovani za Dosta. U julu Sporting nije hteo ni da čuje da ga pusti za manje od 15.000.000 evra. Kako smo zaradili dosta novca od prodaje nekoliko naših igrača (Jović, Haler...), svi su mislili da plivamo u parama i da možemo da kupujemo bez limita“, ispričao je Fredi Bobić, sportski direktor Ajntrahta.

Izabrane vesti

Ali za jednu veče sve se promenilo. Šta se dogodilo?
Kada je završen prelazni rok u Engleskoj, kada se tamo tržište zatvorilo, Bas Dost je odjednom koštao 7.000.000 evra! Za jedan dan cena mu se prepolovila. Tako je prevrtljivo tržište. U jednom momentu se činilo da od posla neće biti ništa, a u narednom smo se lako dogovorili“, otkrio je Bobić.

Za taj novac, 7.000.000 evra, Dost je postao igrač Ajntrahta. Dve utakmice, jedan gol mu je bilans u Bundesligi na početku sezone.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara