KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Minimalan poraz fudbalerki Radničkog 1923

Fudbalerke kragujevačkog Radničkog 1923 poražene su na gostovanju Crvenoj zvezdi u Beogadu, u okviru 4. kola Super lige Srbije, sa 0:1 (0:1). Kragujevčanke su pružile dobar otpor crveno-belim fudbalerkama, ali ih je primljeni gol na samom početku utakmice koštao gubitka bodova.

FOTO: ŽFK Radnički 1923

Igrao se 7. minut kada je Jovana Aranđelović iz kornera uposlila Aleksandru Savanović, koja je udarcem iz prve sa ivice šanaesterca zatresla mrežu kragujevačkog tima.

Ispostavilo se da je to bio i jedini gol na utakmici, iako je u nastavku bilo nekoliko povoljnih prilika za promenu rezultata.

U 10. minutu Mirela Tenkov je propustila kolosalnu šansu da prednost beogradskog tima učini ubedljivijom, pošto je iz izgledne pozicije pogodila stativu. U finišu prvog dela pokušala je i Sanda Malešević sa distance, ali je sigurna na golu Radničkog bila Milena Obradović.

Početkom drugog poluvremena zapretila je i Andrijana Trišić udarcem sa distance, dok je na drugoj strani sa ivice šesnaesterca šutirala Sara Milosavljević, ali preslabo za golmana Crvene zvezde Saru Cetinju.

Najbolju priliku da dođu do izjednačenja Kragujevčanke su propustile u 85. minutu, kada je Sara Milosavljević utrčala u prazan prostor i stigla do lopte pre Sare Cetinje, a zatim odigrala povratni pas do Martine Živković, koja je uputila udarac ka praznom golu protivnika, ali se tu našla Ređina Mogolola i sprečila siguran pogodak.

Tri minuta kasnije u stopostotnoj šansi pred golom Radničkog našla se Mirela Tenković, ali je Milena Obradović odlično reagovala i zaštitila svoju mrežu.

ŽFK CRVENA ZVEZDA – ŽFK RADNIČKI 1923 1:0 (1:0)

BEOGRAD
Pomoćni teren stadiona „Rajko Mitić“
Gledalaca:
100
Sudija: Zorana Stoiljković (Novi Sad)
Strelac: A. Savanović u 7. minutu
Žuti kartoni: Malešević (Crvena zvezda), Lazić (Radnički 1923)

ŽFK CRVENA ZVEZDA: Cetinja, Šćepanović, Trišić, Mogolola, Miladinović, Krstić, Savanović, Tenkov ( od 90. Stojaković), Stojanović (od 83. Milović), Aranđelović (od 57. S. Savanović), Malešević.

ŽFK RADNIČKI 1923: Obradović, Anđ. Milenković, Vasić (od 54. Šćepović), Gačić, Samčović (od 70. And. Milenković), Živković, Ilić, Jurišević, Lazić, Milosavljević, Bitević (od 90. Gogić).

Posle pet odigranih kola, fudbalerke Radničkog 1923 zauzimaju šesto mesto na tabeli sa tri osvojena boda na svom kontu.

U narednom, petom kolu Kragujevčanke će 9. oktobra ugostiti ekipu Zemuna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!