FOTO: Zajedničke patrole srpskih i kineskih policajaca od danas u Beogradu

Zajedničke patrole kineskih i srpskih policajaca koji između ostalog treba da olakšaju boravak u Srbiji kineskim turistima, počele su danas u Beogradu.
Zajedničke patrole biće u Knez Mihailovoj ulici, na Trgu republike, Bloku 70 i na aerodromu "Nikola Tesla".
 
Ministar policije Nebojša Stefanović je rekao da je prepoznata neophodnost zajedničkog rada kako bi se olakšao boravak kineskih turista kojih je u Srbiji sve više. Kako je rekao, Kinezi su najbrojniji turisti u Srbiji, a u 2019. godini očekuje se čak 40 odsto turista iz Kine više nego prethodne godine.
 
 
Stefanović je objasnio da će se šest policajaca iz Kine smenjivati u patrolama u Beogradu, Novom Sadu i Smederevu. 
 
Kineska ambasadorka Čen Bo rekla je da se saradnja dve zemlje brzo razvija i da je zbog sve veće posećenosti kineskih građana Srbiji bitno da se formiraju zajedničke patrole.
 
 
"Od stupanja bezviznog režima na snagu broj kineskih turista u Srbiji je naglo porastao, a građanske patrole će koristiti tim turistima da se osećaju sigurnije u Srbiji", rekla je Čen Bo.
 
 
Ona je precizirala da će tokom boravka u Srbiji kineska policija radom u zajedničkim patrolama pomagati srpskoj policiji kroz uspostavljanje hitne telefonske linije za prijave na kineskom jeziku, obilazak mesta gde žive kineski građani, kao i obilaskom kineskih preduzeća i institucija. 
 
 
Kako je istakla, kineski policajaci neće biti samo čuvari reda već i ambasadori Kine u Srbiji. Ona je izrazila nadu da će i srpski policajci u budućnosti moći da učestvuju u takvim akcijama u Kini.
  • Ja

    18.09.2019 19:44
    Sačuvaj bože
    ovo me jako podseća na 4 u džipu za vreme opsade BEČA od saveznika!
  • Danko

    18.09.2019 13:50
    Divno, sad će i Kinezi da nas pendreče. zašto se Slobo ovga nije setio.
  • Ana

    18.09.2019 13:40
    "Da olakšaju boravak kineskim turistima". Vrh! Šta bi sa bugarskim turistima? Razočarani novogodišnjom rasvetom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.