Pogled iz Minhena uz Anu Nikolić i nemačka štampa

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.09.19. | 10:33

Navijači Minhena 1860 navijaće zajedno sa 5000 Srba u glavnom gradu Bavarske

Neće to biti desant sličan onom u Salcburgu avgusta prošle godine, ali glavni grad Bavarske podseća na Bern od pre 20 dana kada je Crvena zvezda krčila put u Ligi šampiona...

Kada uđete u staru minhensku pivnicu videćete skocentrisana društva za svim stolova koja govore srpski. I navijaju za Crvenu zvezdu. Možda i pesmom smetaju ljudima u jeseni života pristiglim iz Norveške na lagan odmor. Sve će to vrlo diskretno pratiti nemačka policija, mada kažu da će danas organa reda na Marijanplacu biti više. Mnogo više.

Izabrane vesti

Kada želite da kupite brzu hranu, uslužiće vas neko s balkanskih prostora koji će večeras navijati za Crvenu zvezdu. I kada uđete u Mekdonalds u jednoj od najprometnijih minhenskih ulica za pultom ćete videti kako se komunicira na srpskom, dok na drugoj strani ulici iz BMV-a sa šabačkim tablama trešti jedan od stihova Ane Nikolić. Prava poslastica Lige šampiona. Navijači Crvene zvezde uživaju u slatkoći najeminentnijeg klupskog takmičenja na svetu. Uživaju u ambijentu i ne nadaju se velikom rezultatu na Alijanc Areni. Mada će danas nada tinjati. Ovdašnji srpski domaćini, stacionirani dugo u Nemačkoj, kažu da stižu u Beograd na meč protiv Olimpijakosa, zakazan za 1. oktobar.

Gruba procena je da će večeras na tribinama Alijanc Arene biti blizu 6.000 navijača Crvene zvezde. Više nego pristojna brojka, mada će uz srpskog šampiona biti kompletan navijački korpus Minhena 1860. Svedoči o tome natpis na ulazu u zvanični šop Lavova u kojem se želi dobrodošlica fanovima srpskog šampiona. I mnogo sreće na večerašnjem meču.

A biće to potrebno Crvenoj zvezdi. S obzirom na to da ćemo videti ultraofanzivan Bajern s Kutinjom kao desetkom i Perišićem i Gnabrijem kao krilima. Upravo odluka Nika Kovača da dodeli mesto u sredini Brazilcu predstavlja centranu temu u Bildu. Meč sa Crvenom zvezdom označen je samo kao prolazna stanica ka završnici Lige šampiona. Uostalom, prvo pitanje upućeno Manuelu Nojeru na jučerašnjoj konferenciji za medije je doslovce glasilo: „Može li Bajern da ove sezone stigne do polufinala?“ Dok je ispred mikrofona sedeo sjajni čuvar mreže niko od ovdašnjih kolega nije ni pomenuo Crvenu zvezdu.

Jasno je i zašto nemačka javnost smatra da je Crvena zvezda za Bajern samo jedan meč u nizu...


BAJERN - CRVENA ZVEZDA
SPECIJAL


Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara