Tesla preti Porscheu na Nirburgringu: Može li Model S do rekorda? VIDEO

Najbolje vreme među serijskim električnim automobilima, koje je Porsche Taycan zabeležio na čuvenoj nemačkoj stazi, moglo bi uskoro da bude nadmašeno.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 18.09.2019.

10:20

Tesla preti Porscheu na Nirburgringu: Može li Model S do rekorda? VIDEO
Screenshot YouTube

U avgustu je Porsche Taycan Turbo obišao krug na Nirburgringu za 7 minuta i 42 sekunde, postaviviši rekord staze kada je reč o produkcijskim električnim automobilima. Međutim, ovaj rekord bi mogao da bude kratkog veka, s obzirom da Tesla na istoj stazi već uveliko testira dva prototipa Modela S sa oznakom “Plaid”.

Reč je o modifikovanoj Teslinoj električnoj limuzini koju pokreću čak tri elektromotora. Kako je najavio Ilon Mask, ova verzija Modela S trebalo bi da bude ponuđena kupcima kao jedna od opcija naredne godine, čime bi “Plaid” i zvanično postao produkcijsko električno vozilo.

Testove Modela S na Nirburgringu, koji su ušli u drugu sedmicu, prate i automobilski paparaci, a jedan od njih tvrdi da je merio vreme tokom probnih krugova i da je Teslina limuzina već nadmašila rezultat Porschea Taycan. Kako se navodi, Model S je u najbržem krugu prešao stazu za svega 7 minuta i 23 sekunde, što je za čak 20-ak sekundi bolje vreme od rivala. U iščekivanju zvanične objave Tesle o tome da li je oboren rekord Porschea treba ipak napomenuti da je u pitanju prototip Modela S koji je značajno modifikovan u poređenju na serijskom verzijom, sa novim aerodinamičkim dodacima, spuštenim oslanjanjem, unapređenim kočnicama itd.

Sa druge strane, Porsche je najbolje vreme postavio sa verzijom Taycan Turbo, a u ponudi ima i snažniju Turbo S varijantu, pa ima mogućnost i da popravi svoj najbolji rezultat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: