VIDOVNJAK IZ FBI REŠAVA UBISTVO PEVAČICE: Gaga Antonijević traži ubicu Jelene Marjanović među vračarama, crnim i belim magovima, a u sve je upletena još jedna FOLKERKA
Foto: Ana Paunković, Privatna Arhiva

novi izazov

VIDOVNJAK IZ FBI REŠAVA UBISTVO PEVAČICE: Gaga Antonijević traži ubicu Jelene Marjanović među vračarama, crnim i belim magovima, a u sve je upletena još jedna FOLKERKA

Pop kultura -

Potresno Prvi put donosimo na male ekrane novi žanr i i, otkriva reditelj

Proslavljeni reditelj Predrag Gaga Antonijević snima seriju "Pevačica", u kojoj će pokušati da razjasni misteriozno ubistvo Jelene Krsmanović Marjanović u Borči.

U martu naredne godine pašće prva klapa, otkrio je autor na konferenciji za medije na kojoj je "Telekom Srbije" predstavio novi serijski program kanala Superstar. - "Pevačica" prikazuje tragičan događaj koji je potresao celu naciju. Prvi put donosimo na male ekrane novi žanr i istražujemo područje crne magije - vračare, crne i bele magove. Nećemo videti samo šta se desilo na nasipu već ceo taj svet. Za mene je ovo veliki izazov, a veliko interesovanje za seriju imam i van granica Srbije - rekao je Antonijević.

Najveći projekat... Predrag Antonijević
Najveći projekat... Predrag Antonijevićfoto: Vladimir Šporčić

Scenario za "Pevačicu" priprema sa timom saradnika Nataša Drakulić.

- U seriji ćemo mi napraviti našu istragu. Dovešćemo čoveka iz FBI (Federalni istražni biro), koji je vidovnjak, da reši slučaj. Biće zanimljivo. Znam ko će igrati glavnu ulogu, a ime ne mogu još da otkrijem. I neće biti jedna, nego dve pevačice. Plan je da zapažene uloge ima i dobar deo naše estrade - kaže reditelj za Kurir.

foto: Privatna Arhiva

Jelena Marjanović nestala je 2. aprila 2016. u Borči, a njeno telo je nađeno sutradan u kanalu punom vode. Ko je ubio pevačicu, pitanje je koje se najčešće postavljalo u medijima već tri i po godine. U Višem sudu u Beogradu prošle nedelje je počelo "suđenje decenije". Zoran Marjanović, suprug ubijene pevačice, koji je optužen za ubistvo, izjasnio se nakon čitanja optužnice da nije kriv. Ubistvo pevačice od samog početka prate brojne misterije, a još nije poznat motiv zločina, kao ni oružje kojim je ubica Jeleni smrskao glavu. Iako je njen suprug jedini optuženi za zločin, a na njenom telu su pronađeni nepoznati DNK tragovi.

foto: Branimir Milovanović, Promo

Pored serije "Pevačica", Antonijević će raditi i nastavak "Državnog službenika". - Druga sezona je još bolja od prve. Biće mnogo novih glumaca, a mogu da otkrijem da će jednu od uloga imati Bojana Novaković iz Holivuda - otkrio je reditelj.

Balša Đogo
Balša Đogofoto: Nemanja Nikolić

Naredne godine Balša Đogo i Nemanja Mićić ekranizovaće u 12 nastavaka seriju "Košare", koja govori o herojskom poduhvatu 53. bataljona i odbrani granice Srbije od NATO agresora. Na programu će biti i dokumentarno-igrana serija "Rukopisac" Pece Popovića o istoriju jugoslovenskog roka.

Vladimir Lučić, Milan Marić i Gaga Antonijević
Vladimir Lučić, Milan Marić i Gaga Antonijevićfoto: Damir Dervišagić

Veliki planovi

ŽELIMO DA SVET VIDI SERIJE IZ SRBIJE

Vladimir Lučić otkrio je novinarima da će sledeći zadatak "Telekoma" i Superstara biti da naše serije budu prikazane širom sveta. - Uspeli smo da napravimo srpski HBO kanal koji ima najbolje domaće i strane serije. Superstar će u budućnosti imati još više domaćeg sadržaja. Sad nas čeka internacionalizacija naših serija i da one budu prepoznate u celom svetu. Krećemo u oktobru u Kan na najveći sajam, gde ćemo ih predstaviti celom svetu - kaže Lučić, koordinator za internet i multimediju "Telekom Srbija grupe".

(Kuri.rs/Ljubomir Radanov, foto: Foto: Ana Paunković, Privatna Arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track