Mali: Za 20-ak dana gotov put koji povezuje četiri opštine

Tanjug

17. 09. 2019. u 17:03

Ministar finansija Siniša Mali obišao je danas završne radove na rekonstrukciji puta Lajkovac - Ub - Obrenovac koji će, kako je najavio, biti u potpunosti gotov za 20-ak dana

Мали: За 20-ак дана готов пут који повезује четири општине

Foto Tanjug

Ministar finansija Siniša Mali obišao je danas završne radove na rekonstrukciji puta Lajkovac - Ub - Obrenovac koji će, kako je najavio, biti u potpunosti gotov za 20-ak dana.

Reč je o saobraćajnici dugoj oko 20 kilometara koja spaja četiri opštine - Obrenovac, Ub, Lazarevac i Lajkovac.

"Novi putevi, nov asfalt za građane Srbije znači napredak i veoma sam srećan što sam danas ovde. Ovo je veoma važna saobraćajnica duga oko 20 kilometara", rekao je Mali i dodao da je urađen potpuno nov asfalt i da je za radove iz budžeta izdvojeno skoro milion evra.

Ova saobraćajnica je, kaže, još jedna potvrda kako Srbija, Grad Beograd i lokalne samouprave mogu zajedno da rade, a da korist od toga najviše imaju građani.

Mali je podsetio da je juče usvojen rebalans budžeta i dodao da se to radi upravo zbog projekata kao što je asfaltiranje puta Lajkovac - Ub - Obrenovac.

"Obrenovac se menja iz dana u dan. Otvorili smo autoput Miloš Veliki, do kraja godine biće gotov deo od Obrenovca do Surčina, a sa druge strane imamo još veliki broj izazova i želja šta treba da završimo u našoj zemlji", rekao je Mali.

Najavio je da će u narednih nekoliko nedelja početi da se radi Moravski koridor koji povezuje Koridor 10 i Koridor 11.

"U jučerašnjem rebalansu smo izdvojili 14 milijardi dinara za tu investiciju i hoćemo da se iz godine u godinu gradi još više autoputeva, puteva, mostova i tunela u našoj zemlji jer to znači više investicija, novih radnih mesta i bolji kvalitet života građana Srbije", rekao je Mali.

Kada je reč o Obrenovcu naveo je da je tu mnogo puta dolazio još dok je bio gradonačelnik Beograda, te istakao da se Obrenovac od 2014. godine mnogo promenio.

Naveo je da su asfaltirane desetine kilometara novih puteva, urađeni kilometri vodovodne mreže, novi vrtići, nove škole...

Ministar je rekao da mu je posebno drago što predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković i svi u njegovom timu žele još više investicija i najavio da će do novembra biti otvoreno novo krilo Doma zdravlja u toj opštini.

Govoreći o nacionalnom investicionom planu koji je najavio predsednik Aleksandar Vučić, ministar je rekao da će deo novca ići u Obrenovac.

"Svaka kuća će imati priključak na kanalizaciju i vodu. Investiraćemo mnogo i u nove kilometre lokalnih i regionalnih puteva, da se asfaltiraju na pravi način. Mislim da će to biti prava slika jedne lepše, naprednije Srbije i boljeg kvaliteta života naših građana", rekao je Mali.

Vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić je rekao da je put Lajkovac - Ub - Obrenovac veoma važan put koji je, dodao je, krpljen 40 godina, a možda i više od toliko godina.

"To je bilo potpuno neopravdano i morala je da se desi nova politička era, morao je da se desi Aleksandar Vučić da bi se ovaj put i ovakvi putevi konačno radili tako da budu dostojni svih građana i olakšaju im život", rekao je Grčić i istakao da je put Lajkovac - Ub - Obrenovac urađen i za teški kamionski saobraćaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Mika

18.09.2019. 10:14

Mali po imenu, veliki po delima ! To je najposteniji politicar na ovim prostorima !