Rusija zaplenila dva broda iz Severne Koreje

Ruski graničari zaplenili su dva broda iz Severne Koreje nakon što je jedan od njih napao ruski patrolni brod, saopšteno je iz FSB, prenosi agencija Rojters.

Izvor: Tanjug, Radio Slobodna Evropa

Utorak, 17.09.2019.

18:33

Rusija zaplenila dva broda iz Severne Koreje
Ilustracija: Depositphotos/ filipkubala

FSB je prethodno saopštio da su povređena trojica ruskih graničara.

U tekstu je rečeno da je posada severnokorejskog broda, na kojem se nalazilo više od 45 ljudi, izvršila oružani napad na članove posmatračke grupe na brodu ruske granične službe u ruskim teritorijalnim vodama u Japanskom moru.

Prema navodima FSB, dva severnokorejska broda i 11 motornih čamaca su ušli u rusku ekonomsku zonu u Japanskom moru i oni su zaplenjeni.

Privedeno je više od 80 državljana Severne Koreje.

"Trojica graničara zadobila su različite povrede", navodi se u saopštenju.

Iz FSB-a dodaju da graničari, koji su članovi ove službe, preduzimaju odlučne mere u sprečavanju protivzakonitih aktivnosti, prenosi Radio slobodna Evropa.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je pozvalo najvišeg diplomatskog predstavnika Severne Koreje zbog tog incidenta, agencija RIA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: