"Novi putevi znače još investicija i bolji život"

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali obišao je završne radove na saobraćajnici koja povezuje Lazarevac, Ub i Obrenovac.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 17.09.2019.

17:00

Foto: Ministarstvo finansija

"Nove saobraćajnice za građane znače napredak i zato sam veoma srećan što sam ovde. Ovaj put će biti završen u narednim danima, a mi smo iz budžeta izdvojili skoro milion evra za taj projekat. Mislim da stanovnici ove tri opštine najbolje znaju u koliko lošem stanju je bio put, koji nije obnavljan još od 80-ih godina. Ovo je vrlo važna saobraćajnica, jer veliki broj Obrenovčana radi u Kolubari, a takođe mnogo Lazarevčana ima posao u fabrici Mei Ta", kaže ministar.

Dodaje da je to još jedna potvrda da Republika, grad Beograd i lokalne samouprave mogu da rade timski, a da najveću korist od toga imaju upravo građani.

"I jučerašnji pozitivni rebalans budžeta je upravo zbog ovakvih projekata. Obrenovac se menja iz dana u dan, otvorili smo auto-put Miliš Veliki, do kraja godine biće gotova i deonica kojom će biti spojeni i Surčin i Obrenovac, ali s druge strane imamo još izazova i želja i nećemo stati na ovome", kaže Mali.

Ministar najavljuje i nove projekte.

"Novi putevi su prilika da se povežemo sa regionom i svetom. U narednih par nedelja krećemo i sa Moravskim koridorom, koji povezuje Koridor 10 I Koridor 11, u jučerašnjem rebalansu za njega smo izdvojili 14 milijardi dinara. Hoćemo da se iz godine u godinu gradi još više autoputeva, puteva , mostova i tunela, jer to znači i više investicija, novih radnih mesta i bolji kvalitet života građana Srbije. Upravo zato krećemo sa investicionim planom od 12 milijardi evra, koji je najavio predsednik Aleksandar Vučić, a koji znači da će, osim ovih velikih puteva, biti izgrađeni i manji lokalni putevi, i novi kilometri vodovodne i kanalizacione mreže. Već sam održao sastanke sa skoro svim predsednicima opština u Srbiji, i svima je ovaj posao apsolutni prioritet i verujte mi, svi radimo kao jedan. To će biti prava slika jedne lepše i naprednije Srbije", kaže Mali.

Ministru su građani preneli da su vrlo zadovoljni dosadašnjim ulaganjima u ovu opštinu, pre svega, izgradnjom novih škola, puteva i kanalizacione i vodovodne mreže.

"Znam da je mnogo toga urađeno, jer sam i sam, kao gradonačelnik Beograda, učestvovao u realizaciji većine projekata u Obrenovcu. U poslednje četiri godine asfaltirano je 55 km nekategorisanih puteva, uređeno je 27 kiilometara atarskih puteva, 7 kimometara trotoara i pešačkih staza. Izgrađeno je na desetine kilometara vodovodne i kanalizacione mreže, rekonstruisano je šest crpnih stanica kao i pet mostova na kanalima i rekama. Izgrađene su nove škole i fiskulturne sale, a nov Dom zdravlja biće završen u novembru", kaže Mali.

Milorad Grčić, v.d direktora EPS-a, kaže da je ovaj put žila kucavica za sve pomenute opštine.

"Više od 40 godina ovaj put je bio samo krpljen, i morala je da se desi nova politička era i predsednik Aleksandar Vučić da bi se ovkav put uradio, dostojan svih građana", kaže Grčić.
Foto: Ministarstvo finansija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: