''Mišelin'' najveći poslodavac u ovom regionu 1Foto: Zoran Panić

Na poziv predsednika Kompanije “Mišelin“ Florana Menegoa, u Njujorku će od 21. do 25. septembra boraviti gradonačelnik Pirota Vladan Vasić i direktor Slobodne zone Pirot Dragan Kostić.

Ova kompanija ima svoju fabriku “Tigar Tajers“ u Pirotu. U Ujedinjenim nacijama se održava Samit o klimatskim promenama na kome će učestvovati i delegacija Srbije.

Vasić u izjavi za Danas kaže da je to veliko priznanje za fabriku “Tigar Tajers“, čiji je vlasnik “Mišelin“.

– “Mišelin“ je izuzetno važan za Srbiju a pogotovo za Pirot. Ne treba govoriti da je on najveći poslodavac u ovom regionu, zapošljava oko 3.500 radnika u pirotskoj fabrici “Tigar Tajers“, a posredno zapošljava i mnogo više sa firmama i dobavljačima sa kojima sarađuje. Velika je čast pre svega za fabriku u Pirotu, za grad Pirot i za mene lično da nas je predsednik ove Kompanije pozvao na ovaj sastanak u Njujorku.Ova kompanija ima 80 fabrika širom sveta a pozvao je samo nekoliko predstavnika gradova u kojima “Mišelin“ ima svoje fabrike. Nas je pozvao i time se ova fabrika u Pirotu našla na mapi značajnih proizvdnih pogona “ Mišelina“ u svetu. To je veoma važno. Pored mene pozvao je i ministre saobraćaja i zaštite životne sredine, presednicu Vlade jer se u to vreme u Njujorku održava Samit UN a jedna od tema s u klimatske promene.Učestvovaće i delegacija Srbije. “Mišelin“ ima značajnu ulogu u svetu a predsednik Kompanije je na marginama tog skupa želeo da održi sastanak sa predstavnicima nekoliko zemalja i gradovva u kojima ima svoje fabrike- kaže Vasić.

Vasić dodaje da će učestvovati na tom sastanku i da će kandidovati još dve teme.

– Kandidovaćemo izgradnju Transportno-logističkog centra u Pirotu i gasifikaciju Pirota kojom se omogućava da “Mišelinova“ fabrika “Tigar Tajers“ koristi gas. To sve može da utiče i na to što se “Mišelin“ angažuje oko klimatskih promena i smanjenje uticaja ugljen dioksida na poveđanje temperature u svetu. Nije pretenciozno ako kažem da je jedna mala tačkica u Pirotu, fabrika Mišelina, značajna u toj globalnoj slici. I to u Pirotu mora da se zna. Ova saradnja je važna i za nas i za njih- rekao je Vasić.

Podsećamo da je delegacija Pirota predvođena gradonačelnikom Vasićem, od 4. do 6. juna učestvovala u radu Movin On Samita u Montrealu u Kanadi koji je okupio više od 5.000 učesnika iz celog sveta a centralna tema je bila mobilnost i unapređenja transporta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari