AKTUELNO

Rukopis političkog pritiska ne može da zataška krivična dela Miloja Obradovića, navodi se u saopštenju CarGo-a.

Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja građana “CarGo” i Vuk Guberinić, direktor kompanije CarGo Technologies podneli su prigovor Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu u kome se traži da izda obavezno uputstvo nadležnom javnom tužiocu da nastavi krivično gonjenje Miloja Obradovića, predsednika Komisije za zaštitu konkurencije zbog nesavesnog rada u službi.

- Podneli smo ovaj prigovor jer je Više javno tužilaštvu u vrlo čudnim okolnostima, sa neutemeljenim obrazloženjem i u neobičajenom roku odbacilo krivičnu prijavu protiv Miloja Obradovića. Ne samo da njihovo rešenje sadrži brojne nedostatke, već ono potvrđuje deo naših navoda, a bez navođenja specifičnih činjenica za odbacivanje, dok su, potpuno neverovatno, citirani čak i pogrešni članovi zakona - izjavio je Aleksandar Vučić.

On je rekao da je ovo rešenje postupajućeg zamenika javnog tužilaštva ne samo pravno apstraktno, već i apsurdno, što ukazuje na prepoznatljiv rukopis političkog pritiska.

- U ovom slučaju je jasan rukopis političkog pritiska, međutim poznato je da rukopisi ne gore i da nijedno krivično delo ne može da se zataška. Ovo je i odlična prilika da poručimo da pravosuđe i politika ne idu jedno uz drugo. Pored toga - i da dobijemo odgovore na pitanje – ko je izvršio pritisak na tužilaštvo da u rekordno kratkom roku odbije krivičnu prijavu bez ikakvog obrazloženja - rekao je Vučić.

On je naveo da mu je drago da je tužilaštvo donelo najbržu odluku u istoriji srpskog pravosuđa, ali ne i što je to učinjeno na štetu zakona.

- Ne zameramo postupajućoj zamenici tužioca što ne zna razliku između konkurencije i koncentracije, što samo upućuje da nema znanja iz oblasti tržišne konkurencije, ali se zato postavlja pitanja zašto je upravo postupajuća zamenica donela ovu odluku - upitao je Vučić.

Vučić je istakao da CarGo veruje u častan i savestan rad Apelacionog javnog tužilaštva, te da će nakon ocene svih relevantnih okolnosti biti u mogućnosti da donese pravilnu i zakonski utemeljenu odluku.

- Pozivamo Apelaciono tužilaštvo da odluku donesu istom brzinom pera kao i Više tužilaštvo, ali u nadi da će zakon biti jedini koji će diktirati njihovu odluku - zaključio je Vučić.

#CarGo

'